Direct la continutul paginii »

De ce videochatul genereaza castiguri atat de mari?

Poza stire 'De ce videochatul genereaza castiguri atat de mari?'
20 Decembrie 2017 0 comentarii

Nu este niciun secret in faptul ca videochatul genereaza castiguri uriase, atat pentru modele, cat si pentru studiourile care le angajeaza. Intrebarea este “ de ce? “ . De ce Romania reuseste sa aduca in tara, prin videochat, mai mult de 100 de milioane de euro in fiecare an, iar acest numar este in crestere? De ce sunt atat de multe studiouri care fac angajari videochat acum si de ce un salariu videochat ajunge sa fie de cateva ori mai mare decat un salariu mediu din Romania?

Pe scurt, raspunsurile ar putea fi urmatoarele:

 • Dezvoltarea fulminanta a socializarii online;

 • Dezvoltarea tehnologiilor prin care se poate comunica online, direct prin intermediul camerei de filmat;

 • Retragerea unui numar din ce in ce mai mare de oameni din viata sociala, in care iau contact cu alte persoane si cautarea unei solutii alternative de socializare.

Asadar, videochatul este rezultatul dezvoltarii, dar si rezultatul unei probleme pe care societatea moderna.

In ceea ce priveste castigurile foarte mari, acestea se datoreaza in primul rand raportarii la castigurile standard din tara si in al doilea rand faptului ca majoritatea clientilor sunt cetateni ai unor tari bogate.

Cat de sigur este videochatul?

Evident, apar si alte intrebari. Se fac sute de angajari videochat Bucuresti, insa cat de sigura este o astfel de activitate? Ce garantie are modelul ca isi primeste salariul, ca nu ajunge o victima a abuzurilor si ca totul este in regula?

Aici intervine partea cu adevarat interesanta. Daca in trecut studiourile de videochat erau la limita legalitatii, multe intre ele lucrand la negru, astazi majoritatea acestora sunt 100% legal din punct de vedere al organizarii juridice si din punct de vedere financiar. Tocmai de aceea, o proaspata angajata intr-un studio beneficiaza de o multime de avantaje:

 • Contract individual de munca. Este un loc de munca la fel ca oricare altul, pentru care se platesc taxe la stat si asigurari. Tocmai de aceea, o angajata intr-un astfel de studio se va bucura de toate avantajele pe care le au ceilalti angajati in Romania.

 • Transparenta. Multe studiouri moderne mizeaza pe transparenta si pe o informare corecta a modelului, in asa fel incat sa stie la ce sa se astepte.

 • Training. Meseria de model videochat nu este chiar simpla. Aceasta implica o multime de cunostinte psihologice si necesita o afinitate pentru partea de socializare. Studiourile mari din Romania ofera training, care poate sa fie folosit, ulterior si in cadrul altor locuri de munca.

 • Program flexibil. Majoritatea celor care lucreaza in studiouri videochat sunt studente care au nevoie de un program cat mai flexibil pentru a putea imbina corect locul de munca cu scoala. Mai toate studiourile ofera un astfel de program flexibil.

 • Castiguri financiare mari. Cel mai atractiv punct este cel financiar, deoarece in acest domeniu se castiga sume serioase e bani, chiar mai mari decat cele castigate in domenii mult mai titrate si mult mai serioase.

 • Discretie. Este normal sa nu iti doresti ca cei din jurul tau sa afle cu ce te ocupi. Tocmai de aceea, toate studiourile garanteaza discretie si faptul ca prestatiile nu pot fi vazute in Romania.

Este videochatul un loc de munca etic?

Este o intrebare la care fiecare are propriul raspuns. Pentru multi, este un loc de munca de evitat, insa pentru altii, este un simplu loc de munca. Acesta nu implica niciun contact fizic cu alta persoana si cu siguranta nu implica explatarea sexualitatii. Tocmai de aceea, se poate spune ca este un loc de munca etic.

 

 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta