Direct la continutul paginii »

De ce sa tii cont cand iti aplici unghii cu gel?

 

Manichiura vorbeste intotdeauna despre femeia care o poarta. Din acest motiv, unghiile cu gel au capatat o foarte mare popularitate, cele mai multe femei optand pentru realizarea unei manichiuri rezistente in timp si usor de purtat.

Istoricul unghiilor cu gel a inceput in anii `50 printr-un accident al dentistului Fred Slack care si-a pierdut o unghie, apoi a incercat reconstituirea ei prin aplicarea unei folii si a unui amestec de monomer lichid si pulbere polimer. In timp acest amestec a cunoscut o evolutie si i s-au adaugat coloranti, astfel incat unghia nou creata sa aiba nuanta pielii si a fie cat mai apropiata de cea naturala.

Ce trebuie sa stii despre unghiile cu gel? (h2)

Desi sunt foarte rezistente, acestea se pot degrada daca sunt supuse unor factori daunatori. Unul dintre acesti factori este reprezentat de apa, expunerea constanta prin practicarea inotului sau spalarea la mana duce la distrugerea gelului.

Ai posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele, culori si forme pentru unghiile pe care ti le doresti. De aceea, este indicat sa te decizi inainte ce fel de manichiura iti doresti, intrucat o modificare ulterioara ce implica indepartarea gelului, va fi greu de realizat.

Unghiile cu gel necesita o inlocuire dupa aproximativ trei saptamani de la aplicare, sunt rezistente la lovituri, ruperi si nu exista riscul ca lacul de pe ele sa sara.

Datorita durabilitatii si rezistentei gelului, se pot reface anumite unghii rupte si se poate opta pentru orice lungime.

O alta caracteristica a unghiilor cu gel este data de timpul de uscare, care este unul scurt pentru ca este utilizata o lampa UV sau una cu LED.

Cum aplici unghiile cu gel? (h3)

Procesul de aplicare a unghiilor cu gel incepe prin pregatirea unghiei naturale: taiere, indepartarea cuticulelor si pilire pentru indepartarea luciului natural al unghiei.

In cazul in care se doreste si atasarea unor tipsuri, atunci acestea se aplica cu lipici pe unghie, se aduc la marimea dorita, apoi se pileste suprafata de delimitare dintre unghie si tips, pentru ca trecerea dintre cele doua sa nu mai fie vizibila.

Dupa acestea, se aplica gelul de baza pe toata suprafata unghiei si se introduce in lampa UV timp de 3 minute. Procedeul se repeta inca o data sau de doua ori, in functie de manichiura pentru care s-a optat.

In final, se pilesc din nou unghiile pentru a se indeparta surplusul de gel si se aplica cel de luciu si se introduce din nou mana in lampa UV.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta