Direct la continutul paginii »

De ce este recomandat să folosești servicii de backup: 8 motive

Poza stire 'De ce este recomandat să folosești servicii de backup: 8 motive'
10 Ianuarie 2022 0 comentarii

 

Indiferent de mărimea unei afaceri, administrarea corectă și protecția datelor este esențială. Pierderea lor nu doar că ar împiedica desfășurarea operațiunilor de zi cu zi ale companiei, dar ar avea și un impact grav asupra veniturilor acesteia. 

Soluția o reprezintă crearea unor copii ale acestor date, care să fie stocate în altă parte, de preferat într-o locație diferită, pentru a putea fi utilizate în cazul în care informații valoroase sunt pierdute sau corupte. Una dintre metodele prin care se poate face acest lucru este backup service-ul pentru date de la GTS.ro

Iată de ce este recomandat să folosești un astfel de serviciu: 

 1. Previne pierderea de date importante

Cel mai important motiv pentru care este recomandată folosirea de servicii de backup este faptul că astfel se previne pierderea de date. Dacă informații importante sunt șterse, de exemplu, fie ca urmare a unei erori umane ori a unei defecțiuni de sistem, există un plan de rezervă. 

 1. Reduce downtime-ul 

Orice perioadă de nefuncționare va avea un impact negativ asupra unei afaceri. Serviciile de backup reduc timpul pierdut în încercarea de a recupera datele și mențin downtime-ul la minim. 

 1. Crește productivitate 

Pierderea de date afectează și productivitatea angajaților. De exemplu, se lucrează la redactarea unui contract important pentru companie, dar acesta este șters din greșeală. Poate că nu pare un lucru grav, însă documentul respectiv va trebui redactat din nou, ceea ce reprezintă o pierdere prețioasă de timp și o muncă în plus, care nu ar fi fost necesară dacă exista o copie de rezervă. În plus, nu toate datele pot fi recuperate așa de ușor. 

 1. Se asigură arhivarea pe termen lung a datelor 

În funcție de tipul de afacere, poate fi necesară păstrarea anumitor date timp de mai mulți ani. Serviciile de backup le oferă companiilor posibilitatea de arhivare pe termen lung a datelor, cu respectarea normelor în vigoare. 

 1. Sunt protejate datelor clienților 

Dacă o companie stochează informații pentru clienții săi, atunci acestea trebuie recuperate ori de câte ori sunt pierdute. În caz contrar, nu va fi afectată doar relația cu clienții actualii, ci și cu potențialii clienți. 

 1. Oferă un avantaj în fața competitorilor 

O companie care știe că își poate recupera oricând datele pierdute este cu un pas înaintea competiției. Nu puține sunt businessurile importante pe care pierderile de date nu numai că le-au costat enorm din punct de vedere financiar, dar le-au afectat și reputația, ceea ce a dus la scăderea numărului de clienți. Atunci când o afacere poate garanta că are o soluție eficientă de recuperare a datelor are un avantaj important față de companiile care nu pot oferi clienților și partenerilor lor aceeași siguranță. 

 1. Reprezintă o metodă bună de optimizare a costurilor 

După cum am menționat și mai sus, pierderea de date poate avea un impact major asupra veniturilor unei companii, iar recuperarea acestora va afecta și bugetul acesteia. Serviciile de backup previn astfel de pierderi financiare. În plus, fondurile alocate în mod normal pentru IT pot fi redistribuite către alte activități. 

 1. Constituie o plasă de siguranță în cazul unor evenimente neprevăzute 

Incendii, inundații, pene de curent - sunt dezastre ce se pot produce oricând și ce vor cauza oricum pierderi financiare importante. În astfel de situații, o afacere care folosește servicii de back-up a datelor scapă măcar de grija recuperării acestora. 


Indiferent de tipul și dimensiunea unei afaceri, pierderea de date poate avea consecințe devastatoare și de durată. Tocmai de aceea serviciile de backup sunt esențiale pentru o companie. 

Reprezintă acel plan B la care se poate apela oricând, fie că este vorba de o greșeală umană, o eroare de sistem, un dezastru natural ori chiar un atac cibernetic. Pe lângă faptul că sunt soluția perfectă pentru a economi timp și bani, pot oferi unei companii un avantaj important față de competitori.  


0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta