Direct la continutul paginii »

Cum trebuie privit Bucurestiul de cei care vor sa se mute aici

Sursa foto: bucuresti-harta.ro

 

Bucurestiul este greu de inteles. Multi provinciali simt ca nu s-ar putea obisnui nici chiar dupa ani in sir de trait efectiv in Capitala. Altii, insa, abia asteapta sa inceapa o noua viata in cel mai mare oras al Romaniei. Abia asteapta sa traiasca aici!

 Bucurestiul ar fi locul unui concert cu peste 2 milioane de spectatori daca nu ar fi impartit pe sectoare, daca nu ar avea parcuri mari si zone mai putin populate si daca nu ar fi traversat de sosele de referinta pentru intregul trafic local.

 Bucurestiul este un oras in care multi provinciali au venit in perioada studentiei si s-au stabilit aici, sau in care s-au mutat deja si au devenit bucuresteni prin adoptie. Aici se desfasoara majoritatea evenimentelor mari, de entertainment sau de business; aici sunt sediile multor companii cu afaceri pe intreg teritoriul Romaniei si tot aici locuiesc majoritatea vedetelor din showbiz, din TV sau din lumea muzicala.

 

Puncte forte, puncte slabe, oportunitati si riscuri

 

Aproape totul este la superlativ aici in raport cu provincia, asadar sunt extraordinar de multe lucruri noi de aflat. Bineinteles, mutarea brusca poate aduce o deziluzie care nu mai poate fi anulata, pentru ca s-a parafat deja achizitionarea unei noi case, obtinerea unui credit pentru o casa noua.

 Ce ar putea merge prost?

 Spre exemplu, zgomotul permanent, aglomeratia continua care oboseste si streseaza, aerul de o calitate mai slaba si caldurile insuportabile de vara sunt lucruri care ii descurajeaza pe multi provinciali sa se stabileasca aici. In loc sa isi cumpere o locuinta din prima, mai bine incepe prin a o inchiria, pastrand vie posibilitatea sa se intoarca in localitatea de bastina in cazul in care, odata cunoscut indeaproape - Bucurestiul este vazut ca un oras ostil.

 Dar daca experienta de a trai in Bucuresti se consuma intr-un complex imobiliar, altfel stau lucrurile! Din ce in ce mai mult se va dori ca viata petrecuta intr-un complex rezidential din Bucuresti sa fie traita cat mai mult si cat mai din plin!

 Cei din localitatile de provincie care mizeaza pe asta vor ajunge intr-o casa moderna, spatioasa, cu ferestre largi si panorame frumoase, cu mall-ul aproape dar si cu parcul la fel de aproape - si aici vorbim de parcuri cu adevarat mari. Cu metroul aproape sau in zone accesibile cu atentie alese pe suprafata vasta a orasului.

 

In Bucuresti exista multe oportunitati profesionale, mentalitatile difera si multe lucruri se intampla zi-lumina, uneori si noaptea. Ce lipseste este cerul instelat, cantecul greierilor, aerul bine oxigenat si calmul oamenilor. Cine pune pret mare pe lucrurile mentionate acum este un provincial care nu are ce cauta la Bucuresti sau un bucurestean care doreste sa se stabileasca in provincie.

 Indiferent cine, ce, unde, cum si cand, Bucurestiul este o alegere asumata pentru romanii care locuiesc intr-o alta localitate.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta