Direct la continutul paginii »

Cum știi că răceala s-a transformat în sinuzită

Poza stire 'Cum știi că răceala s-a transformat în sinuzită'
22 Aprilie 2020 0 comentarii

 

De multe ori nu ne dăm seama când o răceală banală se transformă un sinuzită. Tindem să tratăm lucrurile cu superficialitate și dacă avem un sistem imunitar scăzut, am avut în copilărie probleme cu polipii , lucrurile pot escalada ușor.

O reacție a sinuzitei des întâlnite este o respirație greoaie. În plus puțini știu că avem și sinusuri maxilare și le avem prezente pe o parte dar si pe cealaltă parte a feței.  O inflamație a sinusurilor și a căilor respiratorii este usor de observat pentru că apar obstrucționări ale respirației.

În general, sinuzita acută sau în sinuzita comună întâlnim fenomenul de obstrucție nazală. O sinuzită poate evolua într-o sinuzită cronică dacă nu o tratăm la timp. În cazuri complicate, sinusul maxilar pune presiune intre ochi, sau în cazul sinusurilor paranazale care dau presiune și dureri de cap care pleacă de la nivelul nasului. Infectiile virale netratate pot duce la intervenții chirurgicale care pot duce la deviația de sept sau la o punctie sinusala cand alte tratamente nu mai funcționează.

Dar ca sa eviti complicatiile, este bine sa stii ca exista in farmacii sinupret.  În plus, este bine ca de la primele simptome să te adresezi unui medic specialist care sa te îndrume și să îți spună ce ai de făcut cand ai sinuzita.

De la răceală la sinuzită. Cum îți dai seama?

Infecţia sinusurilor (sinuzita) apare din cauza unei viroze respiratorii, cum este răceala. Acumularea de mucus, praful şi alte microorganisme de la nivelul sinusurilor duc la inflamarea acestora. Persoanele care suferă de astm şi cele alergice sunt mai predispuse la apariţia sinuzitei, deoarece sinusurile acestora sunt mai sensibile.

Ultimele studii de profil din Europa au arătat că doar 2% din cazurile de sinuzită sunt cauzate de infecţiile bacteriene. Majoritatea infecţiilor de la nivelul sinusurilor sunt cauzate de virusuri, iar antibioticele nu distrug virusurile, ci bacteriile.

Cum se manifestă o infecție la nivelul sinusurilor?

Este recomandat că de la primele simptome să se recurgă la medicație corespunzătoare dar trebuie ținut cont și de factorii de risc.  Așa cum era de așteptat, vârsta este principalul factor de risc, copiii și bătrânii find mult mai predispuși contractării unei infecții respiratorii. De asemenea, prezența unor boli în organism care vulnerabilizează sistemul imunitar pot stă la baza contactarii facile a virusurilor și bacteriilor. Un risc crescut îl prezintă fumătorii și persoanele care lucrează în mediu toxic și sunt constant expuse factorilor nocivi și chimici.

Când trebuie mers la medic

În general, o răceală, se vindecă de la 3 zile la maxim 7-10 zile, cu ajutorul medicației recomandată de farmacist combinată cu tratamentele alternative, fără a fi nevoie de un consult specializat. Însă, dacă simptomele durează mai mult de două săptămâni, se agravează, apar dificultăți de respirație și înghițire, febra crește sau dacă infecția respiratorie reapare, se recomandă consultul unui medic de specialitate.

În acest caz, tratamentul este recomandat întotdeauna de medic și poate constă în medicație specifică răcelii și gripei, de la antitermice, antiinflamatoare și decongestionante nazale, și până la antibiotice în cazurile severe. Se recomandă că în această perioada bolnavul să recurgă la repaus la pat și să evite să între în contact cu alte persoane, să consume multe lichide, în special supe și ceaiuri, și să evite expunerea la factori iritanți respiratorii.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta