Direct la continutul paginii »

Cum se aplică gelurile UV

 

Poți să ai o manichiură impecabilă, chiar și atunci când nu te duci la salon. Condiția principală este să înveți câțiva pași care să te ajute să stăpâneșți tu această tehnică de a-ți îngriji unghiile și de a le face să arate ca în pictorialele de beauty. Pe lângă răbdare și exercițiu, mai ai nevoie și de câteva produse speciale care se pot regăsi în kitul tău de manichiură. Învață care sunt pașii pentru a aplica acasă gelurile UV și vei vedea că nu este deloc dificil să îți faci o manichiură perfectă.

Manichiura cu gel mai are un avantaj, dincolo de faptul că arată impecabil: este mult mai rezistentă decât o manichiură clasică și nu necesită retușuri după o zi sau două de la aplicarea gelului pe unghii.

Primul pas către o manichiură cu gel care arată foarte bine este pregătirea unghiilor. Unghiile naturale trebuie foarte bine curățate și uscate, cu ajutorul produselor speciale. Spală-ți unghiile cu apă călduță și săpun, folosește un scrub pentru unghii sau o perie, cât să aibă un aspect proaspăt, sănătos și să fie bine uscate înainte de a începe să aplici restul produselor.

Acest pas este unul important, dar ceea ce urmează este la fel de important, așadar este bine să începi să îți faci manichiura într-un moment al zilei când ai suficient timp liber și să nu lași nimic să te întrerupă din ceea ce ai de făcut.

Pilește-ți unghiile cu o pilă fină și dă-le formă dorită. Apoi, cu ajutorul unui instrument sau bețișor din lemn de portocal împinge cuticulele spre marginile unghiilor, până când această piele fină este îndepărtată de pe suprafața unghiei. Cuticula este de fapt un strat foarte fin de piele care crește pe unghie. Șlefuiește suprafața unghiei cu instrumentul care se folosește pentru această operațiune pentru a îndepărta luciul.

Folosește o dischetă din bumbac înmuiată în dizolvant pentru a curăța încă o dată unghiile. Insistă spre margile unghiilor și chiar sub vârfuri pentru a te asigura că orice urmă de murdărie a fost îndepărtată. În acest fel te mai asiguri încă o dată că suprafețele unghiilor sunt perfect curate, că nu există resturi de la pilirea unghiilor sau de la tăierea micilor pielițe din jur.

Următorul pas pentru realizarea manichiurii cu gel este aplicarea bazei. Aplică bine un strat de bază pe toată suprafața unghiei. Acesta protejează unghia și previne incidentele care ar putea afecta aspectul manichiurii.  După aplicarea bazei, pune unghiile la uscat în lampa UV pentru 1-2 minute.

După ce baza se usucă, aceasta rămâne lipicioasă, așadar ai grijă să nu atingi nimic de unghii în acest moment. Chiar și cea mai mică particulă de praf poate distruge rezultatul final.


Aplică primul strat de culoare de fel cum ai aplicat baza. Este foarte important că atunci când aplici acest strat să nu atingi pielea din jurul unghiei cu gel. Acoperă foarte bine suprafața unghiei și procedează cum ai făcut și după aplicarea primului strat. Pune unghiile la uscat la lampa UV pentru 1-2 minute.

Acesta este un pas pe care va trebui să îl repeți încă o dată. Așadar, după prima uscare mai aplică un strat de gel colorat și pune unghiile la uscat la lampa UV, din nou, pentru alte 1-2 minute.   Vei observa probabil că după ce se usucă, straturile de culoare rămân lipicioase, dar acest lucru le ajută să se sudeze foarte bine între ele.

Imediat ce ai uscat și al doilea strat de gel de pe unghii, este momentul să aplici topcoat. Acesta se aplică pe toată suprafața unghiei, apoi unghiile se pun la lampa UV pentru încă 1-2 minute. Acest strat de topcoat are rolul de sigila și proteja bine unghiile, făcând ca manichiura să reziste cât mai mult timp și să nu își piardă aspectul lucios.

După uscare, pe unghii va rămâne un strat lipicios, însă nu te speria, pentru ca manichiură este uscată. Trebuie doar să îndepărtezi stratul lipicios folosind cleanser pentru unghii și o dischetă. La final, aplică ulei pentru cuticule și masează ușor zona din jurul unghiei.

Odată ce ai parcurs cu grijă și răbdare toți acești pași, vei deveni din ce în ce mai sigură în abilitățile tale de a-ți face o manichiură cu gel acasă. Manichiura cu gel este foarte rezistentă, putând să te bucuri de această până la trei săptămâni.  


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta