Direct la continutul paginii »

Cum să te îmbraci adecvat la sală

Poza stire 'Cum să te îmbraci adecvat la sală'
27 Octombrie 2017 0 comentarii

Atunci când ești gata pentru un antrenament la sala de fitness, îți pregătești prosopul, sticla cu apă și entuziasmul, dar cum alegi corect o ținută potrivită cu activitatea pe care urmează să o faci? Vrei ceva care să fie în primul rând comod, ușor de purtat, care nu te incomodeze atunci când lucrezi fiecare grupă de mușchi și cu care să nu ieși neapărat în evidență. În același timp, ai vrea să asortezi cumva întreaga vestimentație, ca să te simți bine când îți arunci un ochi în oglinzile de pe pereții sălii. Ca să ai parte de un antrenament plăcut și să ai o ținută adecvată pentru un loc destinat sportului, ține cont de sfaturile de mai jos.

Alege încălțăminte comodă

Vei avea nevoie de o mobilitate mare, pentru că majoritatea exercițiilor solicitante, care te vor ajuta să îți mărești masa musculară, se fac din picioare. Ai nevoie de o pereche de pantofi sport care să nu te strângă și care să fie cât mai lejer de purtat. E recomandat să legi bine șireturile sau să strângi bine banda velcro, sau, mai popular, scaiul, ca să îți securizezi gleznele, cea mai expusă zonă din corp atunci când faci efort fizic. Nu vrei să îți întrerupi exercițiile ca să îți prinzi bine încălțările de picior, așa că treci prin asta înainte să începi să lucrezi.

Optează pentru echipament lejer

Vei transpira în scurt timp după începerea antrenamentului, așa că e bine să porți haine special concepute pentru a rezista împreuna cu tine la un efort fizic amplificat. Poți merge pe mâna producătorilor de echipamente sportive cu experiență sau poți alege piesă cu piesă cum vrei să te îmbraci. Bumbacul câștigă teren și în cazul acesta, pentru că e foarte plăcut la atingere, se mulează ușor pe corp și absoarbe transpirația. Nu uita să ții prosopul aproape și o bandană de sport, pentru că te vor ajuta să treci cu bine pentru seriile de exerciții grele.

Lasă bijuteriile în vestiar

Atunci când faci sport, e foarte posibil ca lanțul pe care îl porți la gât, brățările sau ceasul să te incomodeze foarte mult. Lasă-le alături de hainele de stradă, nu vei avea nevoie de ele în timpul antrenamentului și nici nu vrei risca să le distrugi, din neatenție. Mai bine te concentrezi să execuți cât mai bine exercițiile, decât să fii atent să nu le agăți în vreun aparat.

Ai grijă și la ce nu se vede

Deși nu o vei afișa decât poate în vestiar, lenjeria intimă și materialul din care aceasta este produsă sunt foarte importante. Mergi la sigur, folosind tot bumbacul, dar nu în combinație cu alte materiale. Același lucru e valabil și când vine vorba de șosete. Dacă vrei protecție împotriva iritațiilor și o comoditate crescută, alege produsele din bumbac 100%.

Nu uita să te hidratezi cât îți cere organismul și nu te suprasolicita, ci respectă recomandările unui antrenor de fitness. Ținând cont de recomandările de mai sus, te vei simți bine făcând sport, vei arăta mai bine și vei avea un corp mai sănătos.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta