Direct la continutul paginii »

Cum sa te bucuri de mai multa eficienta termica in casa ta?

Poza stire 'Cum sa te bucuri de mai multa eficienta termica in casa ta?'
20 Decembrie 2017 0 comentarii

Pentru fiecare dintre noi este important ca propriul camin sa fie cat mai calduros in timpul iernii si sa ne ofere un spatiu primitor si uscat. Temperaturile scazute ne pot pune probleme deseori, deoarece daca o casa are anumite probleme din punct de vedere al eficientei termice, este mai greu ca acestea sa fie acoperite prin solutii de moment. De aceea pentru a putea implementa anumite masuri care sa sporeasca gradul de incalzire al casei noastre, este indicat sa avem in vedere efectuarea unui test in ceea ce priveste puntile termice, test care poate fi facut cu ajutorul termografiei.

Daca locuinta noastra nu prezinta punti termice, atunci ar trebui sa ne orientam catre instalarea unor sisteme care sa ne poata ajuta sa pastram o temperatura optima in interiorul caselor noastre. O solutie buna in acest sens o constituie utilizarea pompelor de caldura. Majoritatea utilizatorilor care isi monteaza pompe de caldura afirma faptul ca eficienta termica a cladirii creste destul de mult prin folosirea unui astfel de produs, iar gradul de confort creste proportional. Este foarte important de stiut faptul ca aceste pompe de caldura nu folosesc combustibili obisnuiti, ci au la baza functionarii apa sau aerul, mai exact componente cat se poate de naturale. Produsul este eficient si are rezultate rapide, drept pentru care persoanele care au folosit astfel de pompe de caldura le recomanda in consecinta.

De asemenea, pentru a pastra caldura in interiorul caselor noastre, un sistem de incalzire in pardoseala ne ofera o solutie potrivita. Aceste sisteme se folosesc de circulatia naturala a aerului, mizand pe faptul ca aerul cald, fiind mai usor, se va ridica la o anumita inaltime, fiind inlocuit in partea inferioara de aerul rece. Acest principiu este foarte util deoarece poate aduce beneficii majore sistemului circulator uman, iar investitia nu este una nicidecum mare, fata de avantajele ulterioare.

Un alt mod de a ne putea bucura de cadura pe durata anotimpului rece consta in utilizarea de centrale termice performante, care sa ne ajute in ceea ce priveste distributia agentului termic catre toate radiatoarele casei noastre. Alegerea centralei termice insa va necesita ajutor specializat, insa este o solutie foarte potrivita pentru a ne asigura o temperatura optima in timpul iernii. Daca centrala termica este protejata cu ajutorul unui ups pentru centrale termice si daca centrala este controlata cu ajutorul unui termostat, atunci putem spune ca nivelul confortului este ridicat si multumitor. Daca termostatul este controlabil ci ajutorul telefonului, de la distanta, nivelul de confort creste cu atat mai mult.

Aparatele de climatizare ne pot ajuta si ele in acest sens, insa din pacate in acest caz putem vorbi despre consumuri destul de mari datorate incalzirii. Orice beneficiar isi doreste sa limiteze pe cat posibil investitiile, chiar daca vorbim de propriul confort, iar un aparat de aer conditionat spre exemplu, utilizat cu functia de incalzire, nu va fi tocmai economic. Insa, in ciuda consumului destul de ridicat de energiei, vom constata ca si aceste aparate ne pot ajuta sa ne mentinem o temperatura optima a casei, de care sa ne putem bucura impreuna cu cei dragi.

Incalzirea caselor noastre reprezinta un subiect pe care se poate discuta foarte mult. Exista foarte multe produse care ne pot ajuta in acest sens, insa cele mentionate anterior sunt si cele pe care oricine dintre noi si le-ar putea permite fara probleme.

Va trebui insa sa avem in vedere studierea indeaproape a problemei, deoarece exista posbilitatea sa avem nevoie de ajutor specializat in ceea ce priveste alegerea acestor produse. Specialistii insa ne pot ajuta sa alegem ceea ce ne este necesar, fara ca noi sa fim nevoiti sa studiem fiecare produs in parte.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta