Direct la continutul paginii »

Cum să scapi de stres şi de starea de extenuare cu ajutorul celor mai bune remedii naturiste!

Poza stire 'Cum să scapi de stres şi de starea de extenuare cu ajutorul celor mai bune remedii naturiste!'
27 Decembrie 2018 0 comentarii

 

Ritmul rapid al vieţii moderne ne menţine într-o stare continuă de alertă, adesea cu nervii întinşi la maxim, iar acest lucru începe să ne afecteze starea de bine. Stresul este un factor determinant al mai multor afecţiuni, iar printre efectele sale asupra corpului nostru se regăsesc durerile de cap, greaţa, ameţeala, iritabilitatea şi chiar insomniile.

 

Câţi dintre noi pot spune că au avut parte de un somn odihnitor în ultimele 7 nopţi? Stresul acumulat în timpul zilei conduce la apariția unor stări de nelinişte, care îngreunează relaxarea necesară odihnei. Atunci când grijile îţi populează gândurile şi constaţi că nu reuşeşti să ai un somn profund, care să îţi reîncarce bateriile pentru o nouă zi, e momentul să laşi natura să aibă grijă de tine. De-a lungul timpului, oamenii au descoperit proprietăţile benefice ale diverselor plante, care au devenit remedii naturiste folosite chiar şi în zilele noastre. Vei găsi mai jos doar câteva dintre “medicamentele” Mamei Natură, care te pot ajuta să combaţi extenuarea resimţită şi să diminuezi reacţiile negative ale sistemului tău la stările continue de stres cotidian.


Sleep Duo AM PM

Un complex de extracte din plante ce vine în ajutorul tău pe două căi - o capsulă de dimineaţă, ce susţine un echilibru psiho-emoţional care combate acumularea stresului şi o capsulă de seară, ce induce o stare de relaxare şi diminuează anxietatea, pentru o calitate îmbunătăţită a somnului. Poţi comanda Sleep Duo pe herbagetica.ro , unde găseşti o mulţime de informaţii despre amestecul de plante medicinale care stă la baza acestui compus.

 

În fiecare capsulă se regăsesc extracte din rădăcini de Rhodiola Rosea, Griffonia simplicifolia, Ginseng coreean, ghimbir şi Vitamina B6, iar capsulele PM conţin extracte standarizate din rădăcină de Valeriana officinalis, din floarea pasiunii, roiniţă şi extract din hamei. Compoziţia naturală din plante oferită de Sleep Duo pe herbagetica.ro este un aliat de nădejde în lupta organismului tău împotriva stresului şi a efectelor nocive ale acestuia.

 

O singură capsulă administrată dimineaţa (un complex de plante adaptogene, care reechilibrează raportul neuro-hormonal) îţi pregăteşte corpul pentru a trece peste stresul zilei. În plus, capsula PM te ajută să te relaxezi seara, pentru a beneficia de un somn sănătos şi odihnitor.

Rhodiola (Rhodiola Rosea)

Rădăcinile plantei Rhodiola Rosea au proprietăţi adaptogene, care cresc abilitatea de adaptare a organismului la condiţii noi şi solicitante. Denumită popular rădăcina arctică, Rhodiola Rosea creşte doar în regiunile extrem de reci ale munţilor din nordul Europei şi Asiei. Dintre cele 140 de ingrediente active care o compun, cele mai potente sunt rozavinul şi salidrozida. Numeroase studii efectuate de-a lungul anilor au demonstrat faptul că administrarea extractelor din rădăcinile plantei Rhodiola Rosea au ca efect reducerea stresului şi a anxietăţii, diminuarea stărilor de oboseală cronică şi îmbunătăţirea funcţiilor cognitive.

 

Levănţica (Lavandula Officinalis)

Printre extractele naturale pentru reducerea stresului se numără uleiul de lavandă, o plantă cu multiple întrebuinţări şi beneficii. Lavanda este cultivată pentru utilizarea în domeniul cosmetic, în special în arta parfumeriei şi a aromaterapiei. Câteva picături de ulei de levănţică pot induce o stare de bine, prin relaxarea muşchilor şi susţinerea unei respiraţii profunde, îmbunătăţind circulaţia. O şedinţă de aromaterapie cu acest ulei, pe care o poţi face la tine acasă, poate reduce starea de anxietate şi pregăteşte organismul pentru un somn odihnitor.


Valeriana (Valeriana Officinalis)
Oamenii utilizează proprietăţile medicinale ale valerianei de 4000 de ani, iar în ultimele decenii, sute de studii efectuate au reprezentat baza alegerii acestei plante ca și remediu de medicină alternativă în tratarea tulburărilor emoţionale, a supra-încărcării psihice şi a stresului acumulat. O cură cu ceai de valeriană poate reface echilibrul sistemului nervos, prin diminuarea stărilor de nervozitate şi inducerea unei senzaţii de calm şi linişte.

Muşeţelul (Matricaria Recutita sau Chamomilla Recutita)

O altă plantă care se regăseşte pe lista remediilor naturale împotriva stresului şi a anxietăţii, fiind un real adjuvant pentru un somn sănătos şi odihnitor, este muşeţelul. Cu proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice, ceaiul de muşeţel asigură un tranzit intestinal optim, care întreţine o bună funcţionare a unui organism supus la stresul cotidian. Mai mult decât atât, această plantă medicinală îmbunătăţeşte sistemul imunitar, iar utilizarea sa reduce posibilitatea instaurării unei stări de extenuare fizică şi psihică.

 

Stilul de viață modern începe să îşi spună cuvântul asupra stării noastre emoţionale, prin acumularea stresului zilnic şi a oboselii care provoacă extenuare fizică și psihică. Natura ne oferă, însă, o varietate de remedii împotriva factorilor nocivi, un complex de vitamine şi substanţe active care combat supra-încărcarea emoţională şi susţin o funcţionare sănătoasă a organismului. Aceste plante medicinale se pot utiliza sub formă de ceai, ca și extracte uleioase sau încapsulate, pentru o experienţă usoară şi benefică, sub forma Sleep Duo pe herbagetica.ro

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta