Direct la continutul paginii »

Cum să prepari un prânz delicios și hrănitor. 8 rețete recomandate

Poza stire 'Cum să prepari un prânz delicios și hrănitor. 8 rețete recomandate'
23 Noiembrie 2021 0 comentarii

 

Prânzul este principala masă a zilei, ceea ce înseamnă că din alimentele pe care le consumăm la mijlocul zilei obținem majoritatea nutrienților. De asemenea, acestea ne asigură energie pentru restul zilei. Așadar, masa de prânz trebuie să fie hrănitoare, pentru ca organismul să facă față sarcinilor și efortului fizic și psihic. Nu mâncăm însă doar pentru calorii și nutrienți, ci și de plăcere de aceea, preparatele trebuie să fie gustoase. Pregătirea unui prânz delicios și hrănitor nu este mereu o sarcină ușoară, mai ales că orice fel de mâncare gătit prea des își pierde atractivitatea. În plus, nu ai mereu mult timp la dispoziție. Prin urmare, trebuie să cunoști cât mai multe rețete gustoase și rapide.


  1. Cartofi umpluți

Această rețetă are pași simpli. Nu trebuie decât să înțepi un cartof cu furculița, să-l freci bine cu ulei și sare și să-l coci în cuptor. Poți folosi cuptorul cu microunde, pentru o coacere mai rapidă. După ce s-a copt, taie cartoful în două, pisează miezul cu o furculiță și adaugă peste fiecare jumătate bacon prăjit, smântână, brânză și ceapă verde tocată. Servește acest preparat simplu și delicios imediat.

  1. Taco de salată (lăptucă)

Acest preparat are la bază clasicele tortillas cu taco, preparate mexicane apreciate pretutindeni. De data aceasta, lipia pe bază de făină se înlocuiește cu foi de salată (lăptuci), pentru un gust mai proaspăt. Într-o tigaie, sotează ceapa în uleiul de măsline, apoi adaugă carne tocată de vită, sos salsa, condimente la plic și gătește totul timp de 1-2 minute. Umple foile de salată cu această compoziție și alte ingrediente, în funcție de preferință:

  • felii de roșii;

  • felii de ardei jalapeno;

  • brânză rasă;

  • avocado tăiat cubulețe.

  1. Sendvișuri cu mușchi de curcan și pâine coaptă

Un sandviș nu pare cea mai hrănitoare alegere pentru prânz, dar acesta este destul de consistent. Ai nevoie, în primul rând, de pâine cu maia, tăiată felii. Unge-le cu muștar și cremă de brânză, apoi pe jumătate dintre ele adaugă parmezan, iar pe cealaltă jumătate felii de curcan. Coace feliile până devin aurii și  se topește brânza, apoi scoate-le din cuptor. Adaugă frunze de lăptucă și roșii, apoi formează sandvișurile.


  1.  Salată cu tortellini

Pentru acest preparat ai nevoie de paste tortellini, pesto, ulei de măsline, roșii uscate și semințe de pin prăjite. Fierbe pastele în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj, scurge-le de apă și pune-le într-un castron mare. Adaugă uleiul, pestoul, roșiile și semințele de pin, amestecă, asezonează și consumă imediat.

  1. Paste cremoase

Gătește 200 g de paste al dente și păstrează o ceașcă din apa lor. Între timp, călește doi căței de usturoi și o linguriță de fulgi de chili. Adaugă în tigaie 150 g de cremă de brânză și jumătate din apa de la paste, păstrată separat. Amestecă bine, apoi adaugă parmezanul ras și amestecă din nou. Adaugă pastele peste sos, asezonează și omogenizează preparatul și prânzul este gata.

  1. Quesadilla cu fasole neagră

Pentru a face o quesadilla trebuie să încălzești o tortilla, apoi să acopere jumătate din ea cu brânză, fasole, ardei gras roșu, ceapă și ardei iute. Acoperă partea cu ingrediente cu jumătatea neacoperită, stropește cu puțin ulei deasupra, apoi întoarce quesadilla pe partea cealaltă. Gătește-o pe fiecare parte timp de 1-2 minute, las-o puțin să se răcească și servește-o cu orice garnitură îți place. 

  1. Gnocchi cu unt și salvie

Topește unt într-o tigaie, amestecând continuu. Fierbe un castron de gnocchi în apă cu sare timp de un minut, apoi scurge-i și adaugă-i peste untul topit, alături de salvie. Gătește până când gnocchi devin aurii. Ia preparatul de pe foc, adaugă parmezan ras și asezonează.


  1. Paste cu ton și usturoi

Fierbe 200 g de paste și păstrează jumătate de ceașcă din apa lor. Într-o tigaie, sotează trei căței de usturoi feliați în ulei de măsline, apoi adaugă 80 g de ton din conservă, suc de lămâie, sare și piper. Gătește totul timp de un minut, apoi adaugă pastele, apa de la fiert, două linguri de capere și o lingură de pătrunjel tocat. Amestecă bine și servește cald.


Prânzul poate fi și delicios, și hrănitor. Gătește rețetele de mai sus dacă vrei să te bucuri de arome și gusturi unice.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta