Direct la continutul paginii »

Cum să planifici eficient excursii de ultim moment

Poza stire 'Cum să planifici eficient excursii de ultim moment'
07 Iulie 2022 0 comentarii

 

Ți-era dor de-o vacanță și te-ai decis în ultimul moment să fugi câteva zile într-o excursie, ca să-ți încarci bateriile și să vezi locuri noi, interesante și diverse. Ca să nu te prindă în criză de timp această decizie rapidă, îți prezentăm în continuare câteva ponturi utile pentru planificarea eficientă a unei călătorii last minute.

Verifică ofertele de zboruri pentru destinațiile preferate

Atunci când te hotărăști să pleci într-o vacanță neplanificată, de obicei alegi destinații care îți sunt dragi și pe care le revezi oricând cu plăcere sau locuri complet noi, unde nici nu te-ai gândit vreodată să ajungi.

Decizia finală o vei lua după ce verifici ofertele de zboruri și găsești combinații avantajoase pentru a ajunge la destinație și a te întoarce peste câteva zile acasă. De exemplu, ai la dispoziție zboruri ieftine Bucureşti-Istanbul, ca să vizitezi metropola de pe două continente sau să mergi mai departe spre sutele de destinații cu plecare de pe aeroporturile turcești.

Pune în ordine actele și documentele de călătorie

Ca să fii eficient atunci când pleci pe nepregătite într-o călătorie, asigură-te că ai toate actele în ordine. Preocupă-te de acest lucru înainte de a planifica vreo vacanță, pentru că ai nevoie în multe situații de carte de identitate valabilă cu termen de expirare mai mare de 6 luni, pașaport cu aceleași condiții de valabilitate, card de sănătate, certificate de vaccinare și alte documente care să-ți certifice identitatea și starea de sănătate.

Încheie asigurare de viață, asigurare de mașină și asigurare de călătorie. Astfel vei călători fără grija problemelor care pot să apară pentru tine și familia ta. Interesează-te dacă sunt necesare vaccinuri pentru regiunile unde veți ajunge și care sunt condițiile sanitare pe care le solicită autoritățile din țara de destinație.

Pregătește din timp un trusou de călătorie 

Când vine vorba despre planificarea unei excursii, cel mai mult durează să faci bagajele. Mereu ai impresia că ai uitat ceva important, vrei să mai iei o haină în plus, o carte de citit sau un gadget de care nu te poți despărți.

Ca să eviți aceste situații, pregătește din timp îmbrăcăminte, încălțăminte și obiecte utile pentru o călătorie de câteva zile. Astfel, atunci când te decizi să pleci în vacanță, tot ce ai de făcut este să le pui în valiză. Nu mai pierzi ore întregi cu împachetat și despachetat gențile de voiaj, nu mai riști să întârzii la gară sau la aeroport.

Accesează site-urile turistice pentru detalii despre destinația aleasă

Chiar dacă te-ai decis în ultimul moment să pleci în vacanță, păstrează-ți câteva ore ca să afli detalii despre obiectivele turistice din orașul sau stațiunea unde vei călători. Vezi care sunt cele mai avantajoase abonamente pentru vizitatori, atât la transport, cât și pentru intrarea la muzee, expoziții, spectacole, grădini zoologice, parcuri de distracții ș.a.

Stabilește locurile unde vei merge în fiecare zi, ca să vizitezi toate atracțiile turistice din regiunea respectivă. Astfel te vei bucura pe deplin de vacanță, și atunci când n-ai avut decât câteva zile să te pregătești pentru plecare.

Ține seama de aceste sfaturi și călătorește spontan, cu bucurie și entuziasm, pentru că fiecare loc nou pe care-l vezi te face un om mai bogat și mai înțelept!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta