Direct la continutul paginii »

Cum să organizezi o excursie de la A la Z | 2019

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/adult-book-business-cactus-297755/

Cu toții avem o listă de dorințe cu diferite locuri în care visăm să ajungem și la care apelăm de fiecare dată când plănuim să plecăm în vacanță. Însă, pentru planificarea atentă a unei excursii cel mai important rol îl are bugetul. Este esențial să stabilești toate detaliile financiare pentru a te bucura de o călătorie fără griji, plină de momente frumoase. Întregul proces de organizare poate fi extenuant deoarece ai atât de multe lucruri de pus la punct. Dacă nu știi de unde să începi, îți oferim câteva ponturi ca să te asiguri că totul va merge ca pe roate.

Documentarea este cheia unei excursii de vis

Înainte de a lua orice decizie, trebuie să stabilești de ce pleci în vacanță. Ai nevoie de o perioadă de relaxare, vrei să pleci într-o aventură, ai chef de un city-break sau doar ai prins o super-ofertă? În funcție de scopul călătoriei trebuie să pornești o documentare riguroasă pentru a alege destinația. Practic, totul începe să prindă contur odată ce ai stabilit locul pentru vacanță, mai ales dacă este vorba de o țară străină. Asta înseamnă că e important să te informezi cu privire la moneda locală pentru a ști unde este mai avantajos să schimbi banii și care sunt cele mai utilizate metode de plată. De asemenea, acordă atenție costurilor pentru traiul de acolo, în special atunci când mergi într-o vacanță mai lungă. Există diverse site-uri care te vor ajuta să afli prețuri pentru mâncare sau transportul local, iar astfel îți vei putea constitui un buget cât mai realist. Documentează-te și cu privire la obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi pentru că în acest mod vei ști înainte care sunt taxele de intrare și cât te costă să ajungi în diferite locații. Perioada aleasă pentru vacanță influențează atât prețul cât și calitatea întregii excursii. De exemplu, nu e indicat să mergi în Thailanda în sezonul ploios sau în Veneția în lunile de vară când este extrem de aglomerat. Reține că și costurile sunt mai mici în anumite perioade din an, în principal în extrasezon.

Stabilește un plafon zilnic de cheltuieli

După ce ai strâns toate informațiile de care aveai nevoie, cu siguranță ai destule date ca să stabilești un plafon zilnic de cheltuieli. Există o mulțime de aplicații pentru gestionarea banilor sau poți folosi chiar și un tracker de buget pentru a evita să cheltui mai mult decât ți-ai propus. Asta nu presupune refuzarea anumitor plăceri ce se pot ivi la fața locului doar pentru că nu se încadrează în buget. Planificarea nu înseamnă numai program, sarcini și task-uri de îndeplinit pentru că până la urmă scopul călătoriei este să te deconectezi de toate aceste lucruri ca să te bucuri de relaxare și tot ce este nou. Ai grijă să consulți constant aplicația pentru buget ca să poți să analizezi atent unde te situezi în realitate și care este diferența față de planul inițial.

Ia în calcul și cheltuielile neprevăzute

Bugetul pentru vacanță trebuie să includă neapărat și un fond pentru cheltuieli neașteptate. În cazul în care optezi pentru sejururi mai lungi, cu cazări plătite înainte și în care schimbi mai multe locuri, e mai greu să faci modificări de ultim moment și există riscul unor evenimente neprevăzute. Poate fi vorba de cheltuieli în plus care să te prindă pe picior greșit. Călătoriile vin la pachet cu o mulțime de riscuri și este bine să le poți face față întotdeauna, cel puțin din punct de vedere financiar. Așadar, dacă nu ai reușit să pui ceva mai mult deoparte decât bugetul planificat, iar vacanța se apropie, în schimb veniturile tale se vor completa destul de târziu, încearcă să faci rost de bani până la salariu. Un credit rapid te poate ajuta să rezolvi mereu situații urgente, fără să renunți la ceea ce îți face plăcere. Astfel, vei putea merge în vacanță și cu un supliment de avarie, disponibil pentru tot ceea ce nu ai luat în calcul când ai stabilit bugetul.

Atunci când vine vorba de o excursie trebuie să trasezi niște linii principale după care să te ghidezi. În acest fel, organizarea întregii călătorii nu ți se va părea copleșitoare și vei putea face toată pregătirea necesară obținerii unor amintiri memorabile.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta