Direct la continutul paginii »

Cum sa duci o viata simpla intr-o lume complicata

 

 

Sursa foto: meditationtechniques.co

 

Daca iti plac lucrurile simple, pe care le poti gestiona in liniste si-n tihna, atunci asigura-ti o viata in acord cu preferintele tale indiferent de nivelul de agitatie al oamenilor alaturi de care traiesti sau cu care interactionezi zi de zi.

 

Fiecare om este responsabil pentru propriul iad sau propriul rai si asta inca de cand se trezeste si pana cand adoarme la finalul zilei. Indiferent de cate intamplari nefavorabile ti se intampla si cate lucruri te constrang, tot de tine va fi depins parcursul zilei, precum si starea ta fizica si psihica. Cum sa duci o viata simpla?

 

  • Pur si simplu inlatura acele situatii incolacite in mod artificial cat de mult poti si asuma-ti asta!
  • Separa-ti viata in mai multe planuri, ca sa lucrezi asupra fiecaruia in parte pentru a-l simplifica
  • Numai simplificand de mai multe ori si in mai multe moduri toate lucrurile din care se compune viata ta, ajungi sa iti construiesti o viata in care sa iti poti zambi chiar si atunci cand pare imposibil sa o faci

 

Viata profesionala: iti place ce faci, castigi suficient?

 

Poate fi un aspect foarte dureros, deoarece jobul iti impune un anumit program, o altfel de conduita si o activitate aparte, si nu iti lasa o libertate prea mare de miscare. “Trebuie” este un cuvant care defineste viata profesionala. Pentru ca trebuie sa iti castigi existenta, sa produci bani, trebuie sa primesti bani in mod regulat pentru ca trebuie sa platesti facturi si pentru ca inregistrezi cheltuieli pe care orice persoana activa le face intr-o societate activa.

 

Trebuie sa ai bani chiar si atunci cand nu ii ai, pentru a fi pregatit pentru lucrurile neprevazute care implica mai multe cheltuieli neprogramate. Trebuie sa ai rezerve si, daca nu le ai, este de preferat sa poti imprumuta bani cand vrei si sa inapoiezi creditul urgent cand vrei, de la un IFN, cel mai probabil.

 

Pentru bani muncesti in primul rand, insa banii obtinuti prin munca nu sunt disponibili tot timpul in cuantumul dorit de tine si la momentul dorit de tine daca nu iei anumite decizii prin care sa se intample asta. Pana la urma, banii permit ca lumea sa devina mai accesibila, de ce sa te privezi de unul singur de asta?

 

Viata sentimentala: este armonioasa sau ai sufletul ravasit?

 

Pentru succes in viata sentimentala, unii oameni isi sacrifica partial sau total viata profesionala, desi de mai multe ori se intampla invers. Viata sentimentala este una care te poate inalta sau te poate distruge, depinde daca iti poti armoniza relatia cu persoana cu care formezi un cuplu sau o familie.

 

In viata sentimentala, scapi de haos daca iti pastrezi personalitatea, daca inveti cum sa lasi de la tine fara sa insemne ca te compromiti, daca stii sa iti impui cu o fermitate blanda propriile principii si daca simti ca prosperi alaturi de persoana iubita.

 

Cat de impacat esti cu viata ta spirituala?

 

Nivelul minim de spiritualitate este moralitatea. Daca pornesti de la moralitate si cladesti pe ea convingeri si cutume, poti sa te declari convins in continuare de o anumita religie sau o animita confesiune, Sau poti sa nu. Cum este mai confortabil pentru tine, asa sa faci (numai sa pastrezi convingerile morale si sa actionezi conform lor). In caz contrar, toata viata iti va fi plina de contradictii interioare, de tumult interior care iti va afecta celelalte planuri ale vietii.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta