Direct la continutul paginii »

Cum sa cumparati un aparat de aer conditionat de perete

Pentru multi oameni care nu au parte de sisteme de climatizare in cladirile in care locuiesc, solutia de a ramane la racoare in caldurile verii este de a cumpara un aer conditionat de perete. Dar ce anume sa cumparati? Acest articol va poate ajuta sa gasiti raspunsul la aceasta intrebare.

 Decideti care perete este cel mai buna perete pentru instalarea aerului conditionat. Ar trebui sa fie un perete pe care nu aveti montata mobila suspendata si care este gol pe mijloc

De asemenea, doriti sa vedeti care este distanta pana la cea mai apropiata priza electrica si sa determinati daca alte aparate se folosesc de acelasi circuit.


Luati in considerare daca camera este autonoma cu o usa care se inchide sau face parte dintr-o zona mai mare. Aparatele de aer conditionat de perete functioneaza mai bine pentru zonele mici. Daca aveti nevoie sa raciti o zona mare, care alcatuiesc sufrageria, zona de luat masa si bucataria, asigurati-va ca luati in considerare intregul spatiu, precum si inaltimea tavanului si optati pentru un aparat de putere mare si de buna calitate, cum este un aer conditionat Gree.

 Masurati dimensiunile camerei. Daca este o camera simpla dreptunghiulara, acest lucru este usor. Masurati peretele lung si peretele perpendicular pe acesta. Inmultiti cele doua masuratori pentru a obtine suprafata in metri patrati.

Pentru o zona mai complicata, aduceti-va aminte de geomtria de scoala generala si impartiti zona in patrate si dreptunghiuri. Masurati laturile acestora si adunati apoi pentru a determina dimensiunea camerei. Adica aaugati fiecare sectiune pentru a obtine suprafata totala.

 

Masurati peretele. Pastrati masuratorile cu dumneavoastra cand mergeti la magazin pentru a va asigura ca nu cumparati un aer conditionat care nu se va potrivi pe peretele dumneavoastra.

 Aflati mai multe despre eficienta energetica. Aerul conditionat are raportul de eficienta energetica (EER), care este egal cu ratingul BTU impartit la putere. Un numar mai mare inseamna o eficienta energetica mai buna, dar aparatul va avea, in general, un cost mai ridicat dar care se va amortiza in timp.

 

Cercetati ce optiuni de modele exista. Unele modele ofera diferite caracteristici pe care le puteti dori sau nu. Inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat, poate doriti sa va ganditi daca acel model este cel mai bun pentru nevoile dumneavoastra.

Modelele dotate cu un termostat va permit sa reglati nivelul de racire, ceea ce poate face unitatea mult mai eficienta.

 

Daca este posibil, determinati zgomotul produs de unitate in timpul functionarii.

 

Stabiliti un buget. Hotarati cat sunteti dispusi sa cheltuiti si sa calculati costurile de functionare. Decideti daca puteti astepta pana la sfarsitul sezonului pentru a obtine unul la pret mai mic sau daca aveti nevoie de un ac mai devreme.

 

Obtineti informatii cu privire la garantii. Comparati garantiile diferitelor modele la care va ganditi. Ofera magazinului un plan de service la nevoie? Unde ar trebui sa-l duceti pentru reparatii?

 

Ganditi-va la instalarea si livrarea unitatii. Acest lucru va poate ajuta sa decideti intre un magazin si altul. Daca veti avea nevoie de ajutor pentru instalarea acestuia, aflati cat costa magazinul pentru serviciul respectiv.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta