Direct la continutul paginii »

Cum sa cumparati o baterie de masina

O baterie de masina ajuta la alimentarea motorului masinii si ofera electricitate pentru toate accesoriile electrice si electronice. Dar, la un moment dat, bateria se va uza. Pentru a cumpara o baterie de masina, aflati ce fel de baterie doriti, verificand ghidul de intretinere al autovehiculului. Verificati bateriile care au primit recenzii bune de la pasionatii auto si de la agentiile de testare a produselor de consum. In cele din urma, efectuati achizitia si eliminati bateria veche in mod responsabil. Cumparati proactiv un acumulator pentru masina. Nu asteptati pana cand bateria masinii este moarta si trebuie inlocuita pentru a cumpara o baterie noua. Consultati ghidul de intretinere al autovehiculului pentru a afla cat de des trebuie sa inlocuiti bateria. Respectati recomandarile ghidului de intretinere si schimbati bateria dupa cum este necesar.

Alegerea unei baterii

Cumparati acumulatorul potrivit pentru masina dumneavoastra Autovehiculele diferite necesita cantitati diferite de energie si baterii cu dimensiuni diferite. Verificati ghidul de intretinere al autovehiculului pentru informatii referitoare la felul de baterie de masina necesar vehiculului dumneavoastra

Daca nu mai aveti ghidul de intretinere, duceti masina la un mecanic pentru asistenta in identificarea tipului de baterie de care are nevoie vehiculul.

In plus, cumparati o baterie potrivita pentru climatul local. Bateriile la cald sunt adesea etichetate "S" sau "Sud". Bateriile cu temperaturi ridicate pot fi etichetate "N" sau "Nord".

Daca conduceti off-road, este posibil sa doriti sa investiti intr-o baterie mai buna pentru a suporta vibratiile constante.

Cumparati o baterie care nu necesita intretinere. Bateriile care nu necesita intretinere sunt sigilate si nu necesita o atentie deosebita. Cele mai multe baterii auto nu necesita intretinere, dar unele necesita umplere periodica cu apa. Ori de cate ori este posibil, scapati mai usor de griji suplimentare si stres prin achizitionarea unei baterii fara intretinere.

Cumparati o baterie care are recenzii bune, cum sunt bateriile auto Varta. Bateriile pentru automobile sunt testate de organizatiile de consumatori si entuziastii auto. Verificati un site de raportare a consumatorilor sau un blog auto pentru informatii despre tipurile de baterii auto vandute pe piata. Bateriile ar trebui sa fie evaluate in functie de longevitatea si puterea lor.

Nu achizitionati baterii vechi. Chiar si atunci cand sunt depozitate, bateriile isi pot pierde din putere. Cumparati intotdeauna o baterie noua care a fost produsa in ultimele sase luni.

Unele baterii auto au date etichetate pe ele intr-un mod usor de inteles. Altele insa vor avea o data intr-un fel de cod, in care A este pentru ianuarie, B pentru februarie si asa mai departe.

Cel putin o data pe an, vizitati mecanicul local. Verificati daca bateria functioneaza corect. Daca nu, inlocuiti-o cu o baterie noua.

Reciclati bateria veche. Dupa cumpararea unei baterii noi de masina va trebui sa renuntati la cea veche. Nu aruncati-o la gunoi, totusi. Contactati garajul auto local si aflati daca accepta baterii vechi. In cazul in care nu fac acest lucru, cereti informatii despre cum sa eliminati in mod responsabil bateria.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta