Direct la continutul paginii »

Cum să asortezi gresia şi faianţa

Poza stire 'Cum să asortezi gresia şi faianţa'
06 Mai 2020 0 comentarii

 

Alegerea modelelor şi culorilor potrivite de gresie şi faianţă contează enorm în amenajarea sau renovarea casei tale. Cu o ofertă foarte bogată în stiluri, forme şi nuanţe, alegerea combinaţiei potrivite poate fi, de multe ori, descurajatoare. 

Dacă nu vrei să apelezi la un designer de interior sau, pur şi simplu, vrei o locuinţă cu amprenta ta, iată câteva sfaturi despre cum poți îmbina cu succes plăcile de gresie şi faianţă.


Modelul clasic: aceleaşi culori, dimensiuni sau forme diferite

Este alegerea cea mai sigură, care nu dă greş datorită cromaticii unitare. Mai mult, dimensiunile şi forma diferită a podelei faţă de pereţi pot da o notă distinctă şi unică. Chiar dacă albul este varianta clasică, lasă-ți imaginaţia şi inspiraţia proprie să improvizeze și alege alte culori. Ambele variante de materiale de construcţii se livrează tăiate în forme geometrice. Şi din asta poţi face un joc, îmbinând faianţa dreptunghiulară cu gresie hexagonală, spre exemplu. 

Chiar şi aceleaşi dimensiuni pot fi combinate, alegând dispunerea faianţei de formă pătrată liniar pe pereţi şi în romburi pe pardoseală. Verdele este, de asemenea, o culoare prezentă în foarte multe nuanţe în paletarul acestor tipuri de produse, datorită senzaţiei de liniştire pe care o oferă. Dacă alegi piatra ca material, griul de pe pereţi poate fi lung şi îngust, și, de dimensiuni mai mari, pe podea. Există în magazinele de profil combinaţii recomandate de producători, care îmbină acelaşi model în dimensiuni diferite de gresie faţă de faianţă.


Alege ce scoţi în evidenţă

Dacă alegi un stil complementar, asigură-te că nuanţele vor fi compatibile. Poţi respecta regulile de bază ale combinării culorilor, dar, în acelaşi timp, poţi sparge tiparele tradiţionale. Important este să decizi pe ce pui accentul: pardoseală sau pereţi. 

Evită gresia neutră cu faianţa asemenea, sau ambele variante încărcate. Lasă faianţa de pe pereţi simplă şi subtilă, dacă alegi o gresie care „îți iau ochii“. Încă din cele mai vechi timpuri, accentul a căzut în special pe pardoseală, de unde s-au păstrat adevărate opere de artă, în mozaic. 

Albul simplu de pe pereţi scoate în evidenţă plăcile mai mari, gri sau chiar negre, de pe podea. Dacă alegi marmură, negrul pe care calci înseamnă lux şi eleganţă, iar dalele albe de pe pereţi îi oglindesc frumuseţea. 

Nu trebuie să te opreşti doar la două culori. Pardoseala poate arăta chiar „ca un covor persan“ multicolor, dacă pereţii monocromi calmează privirea. Şi pentru că poţi improviza după propriul gust, inversează accentele: alege o podea simplă dacă vrei să pui în evidenţă un perete pe care reproduci modele şi culori deosebite.


Sfaturi de întreţinere

Gresia şi faianţa sunt alegeri naturale pentru camerele casei supuse unui trafic deosebit sau unor temperaturi şi umidităţi ridicate. Din acest motiv, aspectul plăcut obţinut după amenajare depinde de măsurile de întreţinere. Atunci când cumperi produsele, informează-te cu ce se curăţă gresia și faianţa funcţie de materialul din care sunt confecţionate şi aprovizionează-te cu soluţii speciale de întreţinere a acestor suprafeţe.

Atenţie la nuanţa de chit şi la modelul de plintă care face legătura între elemente. Poţi foarte bine să pui accent pe brâul dintre gresie şi faianţă. După ce ai hotărât asupra stilului care te reprezintă cel mai mult, începe căutarea celor mai bune oferte la produsele pe care le urmăreşti. Inspiră-te din cataloage online, fotografii de pe bloguri de decoraţiuni interioare sau camere pe care le-ai admirat în casele vizitate.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta