Direct la continutul paginii »

Cum să alegi un cuptor potrivit nevoilor tale

Poza stire 'Cum să alegi un cuptor potrivit nevoilor tale '
06 Octombrie 2021 0 comentarii

 

Un cuptor de bucătărie performant reprezintă un real ajutor pentru gospodine și, în general, pentru pasionații de gătit. De multe ori, vorbim despre o investiție destul de consistentă, motiv pentru care este important să alegem în cunoștință de cauză modelul potrivit de cuptor. Dincolo de buget, însă, trebuie să luăm în considerare și alte criterii. Iată cum să alegi un cuptor potrivit nevoilor tale:


Cum alegi cuptorul de bucătărie în funcție de tipul de alimentare?


Tehnologia modernă care a revoluționat inclusiv nișa de electronice și electrocasnice pentru bucătărie ne oferă posibilitatea de a opta pentru un cuptor cu alimentare electrică sau pe gaz. Dacă îți dorești o bucătărie modernă, alege produsele din prima categorie - acestea oferă o mulțime de facilități care fac ca gătitul să fie o plăcere pentru orice utilizator. În plus, cuptoarele electrice permit un control mai eficient al temperaturii, precum și folosirea unor varietăți de vase de copt. Totuși, un mare minus al acestor aparate de gătit este legat de consumul de energie electrică, ce poate genera facturi cu sume mari de plată. 


Pe de altă parte, cuptoarele pe gaz prezintă și ele o serie de beneficii incontestabile. De exemplu, acestea nu usucă mâncarea, sunt ideale pentru fanii fripturilor la cuptor și pot fi folosite chiar și atunci când alimentarea cu energie electrică este întreruptă. Din punct de vedere al designului, ele se potrivesc de minune în amenajările rustice, tradiționale. 


Ce cuptor ți se potrivește în funcție de tehnica de gătire?


Știai că îți poți alege cuptorul luând în considerare tehnicile de gătire preferate? De exemplu, un cuptor cu aburi instalat pe blat este ideal pentru a prepara la abur o gamă variantă de alimente, printre care și carne, pește, legume și deserturi. Pe de altă parte, dacă preferi coacerea tradițională poți alege un cuptor simplu, fără foarte multe funcții. Totuși, un cuptor multifuncțional este o alegere inspirată dacă îți place să experimentezi diverse preparate în propria ta bucătărie. 


Cuptor cu sau fără autocurățare?


În special dacă îți petreci mult timp gătind, un criteriu important în funcție de care să îți alegi cuptorul este dacă acesta are sau nu funcție de autocurățare. În principiu, cuptoarele de bucătărie pentru uz casnic sunt dotate cu una dintre următoarele tehnologii de curățare:


  • Catalitică; cuptoarele cu autocurățare catalitică folosesc panouri ceramice pentru a absorbi grăsimea pe care o descompun în timpul gătirii. Chiar și așa, aparatele de gătit din această categorie necesită o curățare suplimentară, manuală, mai ales în anumite zone. 


  • Pirolitică; procesul de piroliză are loc la temperaturi mai mari de 500 de grade Celsius și oferă o eficiență crescută, comparativ cu autocurățarea catalitică. Dacă alegi un astfel de cuptor așteaptă-te, însă, la un consum suplimentar de energie datorat faptului că piroliza nu are loc simultan cu gătirea alimentelor. 


Hidrolitică; autocurățarea hidrolitică înmoaie grăsimea, ceea ce face ca mai apoi să fie necesară simpla ștergere a cuptorului cu o lavetă curată.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta