Direct la continutul paginii »

Cum să alegi prosoape de calitate pentru baia ta

 

Ți s-a întâmplat vreodată să te cazezi într-un hotel și să de bucuri de cele mai pufoase și calitative prosoape după ce ai ieșit din duș? Dacă da, atunci sigur cunoști acel sentiment de relaxare și parcă te simți ca într-un film în care personajul principal trăia regește. La capătul opus poate ai întâlnit vreodată și situația în care ai plecat într-o vacanță și ai uitat să iei prosoape pentru baie în bagaj, așa că a trebuit să folosești unele care nu erau tocmai pe placul tău.

Indiferent de experiența trăită, un lucru este sigur: calitatea unor prosoape cu baie este foarte importantă pentru noi, așa cum se spune și despre lenjeria de pat de exemplu.

Dar de ce sunt așa importante prosoapele pe care le folosim după ce facem duș sau după ce ne spălăm pe față? Ei bine, iată câteva dintre motive:

1. Materialul din care sunt confecționate este foarte important pentru sănătatea noastră. Un material de calitate nu permite instalarea microbilor, astfel că evităm apariția problemelor de piele sau a altor infecții nedorite.

2. În funcție de tipul de prosop, apa ce rămâne pe noi este absorbită sau nu. Cu toții am cumpărat cel puțin o data prosoape care deși ne ștergeam foarte bine, tot nu absorbeau apa în totalitate.

3. Plăcerea și starea de relaxare pe care o simți atunci când folosești un prosop moale și călduros.

4. Nu în ultimul rând, chiar dacă nu este un motiv foarte important este integrarea modelului prosoapelor în designul băii.

Tipuri de prosoape pentru baie în funcție de material

1. Prosoapele din bumbac organic sunt realizate din bumbac care nu a fost prelucrat prin anumite procese sau folosind diferite substanțe. Sunt cele mai recomandate datorită proprietăților anti-bacteriene, a rezistenței în timp, dar și datorită atingerii catifelate.

2. Prosoapele din bumbac sunt puțin mai scumpe, având și un aspect de lux. Sunt anti-bacteriene și au o capacitate mare de absorbție.

3. Prosoapele din bumbac egiptean sunt realizate din unul dintre cele mai populare materiale în domeniul textilelor pentru baie. Se deosebesc prin fibrele foarte lungi și prin durata de viață mare pe care o au.

4. Prosoape pentru baie din microfibre, realizate dintr-un amestec de microfibre din poliester și poliamide. Dezavantajul lor este că sunt predispuse la a strânge praful, bacteriile, mizeria și pielea uscată.

5. Prosoape din bumbac Pima. Acest tip de bumbac este unul special, recunoscut pentru fibrele lungi, rezistente și bune absorbante.

6. Prosoape din bumbac turcesc, recunoscute pentru delicatețea la atingerea, dar și pentru faptul că sunt pufoase.

Tipuri de textile pentru baie

Pe lângă prosoape, mai există și alte tipuri de textile pentru baie, cum ar fi: covorașe de baie speciale pentru a le ține lângă cadă, covorașe decorative care se pun în fața lavoarului sau a toaletei. Dacă nu ești încă hotărât asupra unui model, aruncă o privire peste  textilele de baie de la NeaKaisa.

A picture containing sitting

Description automatically generated

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/etajera-metalica-cu-port-prosop-65-5-cm-bemeta-omega.html

Cuiere si suporturi de prosoape pentru baie

Dacă ai ales modelele de prosoape ideale pentru tine, nu uita un amănunt foarte important: cuierele și suporturile de prosoape. Fără aceste accesorii de baie nu poți usca prosopul folosit și nici nu îl poți avea la îndemână atunci când ai nevoie. Nu mai exista dubii când vine vorba de gama variată de suporturi de prosoape pentru baie existente pe piață, deci trebuie doar să te gândești care s-ar potrivi cu designul băii tale. De asemenea, ia în calcul și unde îl vei pune și cât spațiu ai la dispoziție pentru a nu încărca peretele, dar și ce vei pune pe el. Cele mai populare suporturi de prosoape pentru baie sunt cele din inox, dar poți găsi și din bronz sau plastic, deși cele din urmă nu sunt chiar cea mai bună opțiune.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta