Direct la continutul paginii »

Cum să alegi cele mai bune salopete de lucru

Poza stire 'Cum să alegi cele mai bune salopete de lucru'
30 Ianuarie 2019 0 comentarii

În funcție de domeniul în care lucrează, unii angajați trebuie să poarte echipamente de lucru specifice muncii pe care o desfășoară, conform normelor de securitate și sănătate în muncă. Rolul salopetelor este acela de a oferi protecție personalului, fără a neglija confortul necesar acestora pentru îndeplinirea sarcinilor.

 

Angajatorii au responsabilitatea de a le oferi lucrătorilor salopete de lucru de calitate , fabricate din materiale rezistente, care sunt ușor de purtat. Pentru alegerea echipamentelor potrivite se ține cont atât de domeniul de activitate cât și de sarcinile angajaților, de sezon și de mediul în care aceștia lucrează.

De ce este necesar echipamentul de lucru?

În unele cazuri, cum ar fi munca pe șantier sau în diverse fabrici și ateliere, echipamentul de lucru este esențial pentru a-i proteja pe angajați de temperaturile extreme și de alți factori care ar putea reprezenta un pericol. Alteori, aceasta reprezintă o modalitate de a impune anumite standarde de curățenie și îngrijire atunci când vine vorba de hainele purtate în timpul serviciului. Până la urmă, imaginea angajaților este imaginea companiei, iar aceasta trebuie să fie una unitară, care inspiră profesionalism.

 

Cele mai bune salopete de lucru în funcție de material

Având în vedere faptul că materialul influențează aspectul și rezistența echipamentului de lucru, dar mai ales, confortul oferit angajaților, acesta trebuie să fie ales cu mare atenție. Salopetele de lucru pot fi din bumbac, o fibră naturală ușoară și confortabilă, din poliester, care este rezistent la uzură sau din tercot, un material care combină fibrele de bumbac și poliester în proporții variate.

 

Echipamentele din bumbac sunt ideale pentru activitățile uzuale, desfășurate în zone cu un climat mai cald precum atelierele de croitorie, întrucât sunt răcoroase, absorb transpirația și sunt ușor de curățat. Cu toate acestea, cele mai multe salopete sunt confecționate din tercot, îmbinând avantajele bumbacului și ale poliesterului. Acestea sunt recomandate, în special, pentru mediile de lucru răcoroase, cu activități mai dure deoarece sunt rezistente la uzură și își păstrează forma și culoarea o perioadă îndelungată de timp.

 

Cele mai potrivite salopete de lucru în funcție de sezon

Este foarte important ca echipamentele de lucru să asigure confortul termic necesar. Din acest motiv, este recomandat ca acestea să fie adaptate în funcție de sezon. Angajații care lucrează afară, în sezonul rece, au nevoie de salopete groase, căptușite, cu ajutorul cărora pot face față temperaturilor negative. Cei care desfășoară activități în aer liber pot utiliza și salopete impermeabile, astfel încât aceștia să fie protejați de ploaie sau ninsoare.

 

Vara, în schimb, cele mai bune salopete de lucru sunt cele din materiale ușoare, care nu se lipesc de piele și care se curăță cu ușurință. Bumbacul este materialul care răspunde cel mai bine acestor cerințe.

 

Cum să alegi salopetele potrivite în funcție de specificul muncii

Cu toții avem meserii diferite, lucrăm în diverse condiții de lucru și ne supunem diverselor riscuri. Astfel se explică faptul că echipamentele de lucru trebuie să fie alese în funcție de activitatea pe care o desfășoară angajații. În caz contrar, acestea fie nu protejează suficient, fie sunt incomode, reducând randamentul la locul de muncă.

 

Unele activități riscante, precum pavarea asfaltului pe timpul nopții, impun utilizarea unor echipamente în culori reflectorizante, în timp ce, în alte cazuri, este nevoie ca salopeta să fie prevăzută cu buzunare multifuncționale, întărituri sau genunchiere. Totodată, există producători care realizează echipamente speciale, precum cele anti-microbiene, necesare în industria alimentară sau cele ignifuge, de care au nevoie persoanele care lucrează, de exemplu, în ateliere de sudură.

 

Alte caracteristici importante

Salopetele de lucru de calitate sunt confortabile, ușor de purtat și de curățat și oferă protecția necesară angajaților. Pe lângă aceste aspecte, angajatorii pot opta pentru personalizarea echipamentelor de lucru cu numele companiei și al angajatului. Inscripționarea contribuie atât la transmiterea unei note de profesionalism, printr-o imagine comună a companiei, cât și la integrarea facilă a angajaților în colectivitate.

Pe de-o parte, alegerea celor mai bune echipamente de lucru poate îmbunătăți calitatea muncii prestate de angajați, iar pe de altă parte, îi scutește pe angajatori de grija accidentelor pe care muncitorii le pot avea la locul de muncă. Mai mult decât atât, salopetele de calitate pot reprezenta o modalitate eficientă de promovare a serviciilor companiei.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta