Direct la continutul paginii »

Cum împrospătezi exteriorul casei fără să cheltuiești o avere: 5 soluții

Poza stire 'Cum împrospătezi exteriorul casei fără să cheltuiești o avere: 5 soluții'
09 Mai 2023 0 comentarii

Dacă îți dorești ca locuința ta să transmită o primă impresie puternică, atunci poate fi momentul potrivit pentru a-i îmbunătăți aspectul. În cele ce urmează, îți prezentăm cinci soluții care îți vor înfrumuseța casa, respectând totodată bugetul tău

Aplică tencuială decorativă pe bordurile ferestrelor și ușilor

O modalitate interesantă de a adăuga o notă artistică fațadei casei tale este să creezi un contur pentru ferestre sau uși prin aplicarea de tencuială exterioară decorativă în jurul acestora. Această tehnică nu numai că poate ajuta la definirea formelor, dar oferă și un efect vizual interesant și atrăgător.

Astfel, poți să alegi o tencuială exterioară decorativă în nuanțe contrastante sau să creezi diferite modele prin drișcuire dreaptă sau rotundă, adăugând un element distinctiv fațadei casei tale. Ține cont de termosistem: pentru unul din polistiren este recomandată o tencuială cu silicon, iar pentru un sistem de termoizolație cu vată bazaltică poți opta pentru tencuiala silicatică. Astfel, vei asigura o aderență bună a produsului decorativ pe marginea ferestrelor și ușilor.

Vopsește tâmplăria 

O vopsea proaspătă pe tâmplăria casei poate face minuni pentru aspectul general al fațadei. În plus, va proteja împotriva uzurii și condițiilor meteorologice, prelungind durata de viață a ferestrelor și ușilor. Dacă vrei să obții un aspect armonios, alege culori neutre sau unele care creează un contrast subtil, precum gri, negru, maro, bleumarin sau cărămiziu. Dar dacă vrei să ieși din tipare și să adaugi un impact vizual puternic, vopsește ușa într-o culoare vibrantă, precum galben, portocaliu sau verde. 

Indiferent de alegerea ta, cu un buget mic și câteva ore de muncă, poți transforma fațada casei într-una cu adevărat impresionantă.

Spală pereții casei

Pentru a spăla pereții exteriori ai casei, nu trebuie să chemi neapărat o echipă profesionistă, deoarece poți face acest lucru și singur, economisind bani. Ai nevoie doar de un aparat de spălare cu presiune și de puțină atenție la detaliu.

Înainte de a începe, este important să închizi ușile și ferestrele pentru a preveni pătrunderea apei în interiorul casei. Folosind jetul de apă, îndepărtează murdăria de pe pereți, începând de sus în jos și mutând jetul de apă de la stânga la dreapta. 

Vei îndepărta murdăria, praful și impuritățile care se acumulează pe suprafața acestora în timp, contribuind la protejarea vopselei și a materialului de construcție împotriva deteriorării.

Fă reparațiile necesare

Una dintre cele mai eficiente modalități de a împrospăta exteriorul casei este să efectuezi reparațiile necesare. Aceste reparații nu numai că îmbunătățesc aspectul casei, dar și protejează structura și cresc durabilitatea materialelor de construcție. 

Așadar, repară fisurile și găurile din pereți, cu mortar sau un material de etanșare adecvat, pentru a evita infiltrarea apei și a umidității. Asigură-te că acoperișul este în bună stare. Înlocuiește elementele din lemn deteriorate sau putrede cu unele tratate cu substanțe care previn apariția mucegaiului sau a insectelor.

Schimbă corpurile de iluminat

Iluminatul exterior nu numai că adaugă o notă de eleganță casei tale, dar mărește și siguranța și securitatea acesteia. Prin urmare, este important să alegi corpuri de iluminat care să se potrivească stilului casei tale și să ofere o lumină adecvată pentru a-ți pune în valoare proprietatea.

De exemplu, pentru o casă în stil rustic, poți opta pentru corpuri de iluminat asemănătoare opaițelor, care vor aduce un aer nostalgic. La intrarea într-o casă modernă poți monta aplice minimaliste, fără ornamente, din metal, sticlă sau plastic.

Împrospătarea exteriorului casei nu trebuie să se transforme într-o povară financiară, ci poate fi realizată cu succes prin soluții eficiente și accesibile. Inspiră-te din ideile prezentate mai sus și transformă-ți casa într-un loc primitor și elegant, care impresionează de la prima vedere. 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta