Direct la continutul paginii »

Cum aranjezi mobila într-un living lung și îngust

 

În general, amenajarea unui living poate fi o adevărată provocare, iar dacă spațiul de care dispui este lung și îngust, atunci misiunea poate fi și mai dificilă. Pentru un astfel de living există câteva reguli care ar trebui respectate în ceea ce privește amenajarea. Dacă nu știi de unde să începi, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a aranja corect mobilierul într-un living lung și îngust.


Începe cu măsurătorile

Înainte a achiziționa piesele de mobilier pentru living, este important să știi care sunt dimensiunile exacte ale camerei. Nu e o idee bună să mobilezi un living îngust cu obiecte masive de mobilier, pentru că atmosfera va fi una prea încărcată și nu te vei putea deplasa prin cameră cu ușurință. Măsoară cu atenție și fă o schiță cu cotele. Îți va fi de folos mai târziu.


Lărgește spațiul cu ajutorul culorilor

Cea mai simplă metodă de a mări vizual un spațiu este să folosești o paletă cromatică în nuanțe cât mai deschise și luminoase. Dacă livingul tău este lung și îngust, poți alege o vopsea deschisă la culoare pentru pereții lungi, iar pentru cei înguști poți opta pentru un tapet în dungi orizontale sau poți poziționa în acea zonă piese de mobilier în culori mai închise, cum ar fi o bibliotecă sau o vitrină. Totuși, ideal ar fi să văruiești întreaga încăpere în alb sau într-o nuanță cât mai luminoasă.


Stabilește un punct de atracție

Este important să definești și un punct de atracție, care poate fi un șemineu, un perete colorat sau chiar o fereastră, mai ales dacă ai parte de o priveliște extraordinară. De asemenea, punctul de atracție poate fi și o canapea cu un design aparte sau o masă colorată, în funcție de piesele de mobilier pentru care optezi.


Organizează mobilierul în două secțiuni

Într-un living lung, poți să împarți piesele de mobilier în două zone de interes: cea de conversație și cea de dining. Prima zonă, cea dedicată conversației, va cuprinde o canapea, o măsuță de cafea și două fotolii sau două scaune, așezate față în față, dacă îți permite spațiul. În schimb, zona de dining, care este recomandată celor care organizează deseori mese în familie, poate cuprinde o masă mai mare și câteva scaune, dar și un bufet, în care poți păstra vesela și tacâmurile.


Alege un mobilier modular și multifuncțional

Spațiul dintr-un living îngust nu trebuie aglomerat, de aceea nu sunt recomandate imprimeurile, materialele groase sau draperiile din materiale opace. În schimb, pentru o astfel de încăpere, este ideal mobilierul modular și multifuncțional, care ar trebui să aibă dimensiuni medii și să fie creat într-un stil minimalist.  


Evită canapelele și fotoliile cu brațe, măsuțele de cafea cu baze masive sau corpurile de iluminat de dimensiuni mari. Optează pentru piese de mobilier care pot fi ușor de mutat și pentru accesorii care nu încarcă atmosfera. Poți să găsești acum toate piesele de mobilier de care ai nevoie în gama de mobilă de la Vivre, care cuprinde zeci de modele pentru toate gusturile.

 

Plasează mobilierul într-un mod atractiv

Încearcă să nu aliniezi canapeaua, fotoliile și biblioteca de-a lungul unui perete, pentru că acest lucru va accentua și mai mult forma îngustă a camerei. Canapeaua poate fi așezată în centrul încăperii, sau la o treime din lungimea acesteia. De asemenea, poți lua în calcul chiar și așezarea a două canapele mai mici, față în față, iar între ele poți poziționa o măsuță de cafea.  


În ceea ce privește elementele decorative, este important de reținut că acestea ar trebui să fie diferite pentru ambele arii de interes ale încăperii. Spre exemplu, poți alege un tablou pentru zona de dining, și un covor pentru zona de conversație.


 

Așadar, un spațiu lung și îngust nu trebuie să fie supraaglomerat cu decorațiuni, însă este recomandată definirea unui centru de interes. Acesta se poate crea apelând la diverse trucuri: texturi, culori aprinse sau diverse piese de mobilier, care atrag în mod direct privirea de la forma camerei.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta