Direct la continutul paginii »

Cum amenajezi un hol ingust: sfaturi utile

Poza stire 'Cum amenajezi un hol ingust: sfaturi utile'
14 Iulie 2022 0 comentarii

 

Desi tehnic nu este socotit drept camera, holul reprezinta primul contact pe care il ai cu o casa dupa ce ii treci pragul. De felul in care este organizat acest spatiu de trecere depinde imaginea asupra intregii locuinte. In multe tipuri de amenajari, holul este sacrificat pentru a face mai mult loc camerei de zi. In plus, holurile sunt lipsite de lumina naturala, asadar senzatia de spatialitate este cu atat mai mica. Din fericire, sfaturile de mai jos te vor ajuta sa amenajezi un hol mic pentru a fi deopotriva functional si estetic:

Scapa de dezordine

Multimea de obiecte pe care le-ai scos din alte camere pentru ca ti se pareau inutile nu trebuie relocata in hol. De cele mai multe ori, mobilierul, solutiile de depozitare si diverse obiecte sunt aglomerate in colturile holurilor si produc dezordine. Analizeaza fiecare obiect in parte si pastreaza in hol doar strictul necesar, care indeplineste cele doua criterii esentiale: aspect si utilitate.

Utilitatea unei oglinzi

Instalarea unei oglinzi este una dintre cele mai eficiente idei de amenajare a holului. Imaginea reflectata creeaza senzatia de spatialitate, lasand impresia ca dincolo de geam se deschide o noua camera. In plus, primul lucru pe care il faci inainte de a iesi pe usa este sa verifici daca totul este in regula din punct de vedere al aspectului fizic. Ultimele retusuri pentru par sau ten se fac in oglinda de la usa.

Mobilier functional

Producatorii de mobilier vin in intampinarea nevoii de a acoperi un spatiu ingust. Astfel, vei putea gasi o gama variata de obiecte de mobilier pentru hol care are intrebuintare multipla. Principala conditie pentru o amenajare inteligenta este ca fiecare piesa in parte sa aiba si o a doua intrebuintare. In primul rand, din hol nu trebuie sa lipseasca pantofarul si cuierul. Cuierul poate avea o oglinda sau o banca incorporata, in timp ce pantofarul poate avea mai multe spatii de depozitare sau chiar un loc de sezut. Pentru holul principal, scaunele sau canapelele pot fi prevazute cu spatii de depozitare in care sa ascunzi obiecte utile, dar pe care nu le folosesti in fiecare zi si nu doresti sa-ti aglomereze vizibil casa.

Iluminat adecvat

Am amintit deja ca holurile, in special in apartamentele de bloc, nu au ferestre. Daca spatiul ingust este si slab iluminat, intunericul accentueaza senzatia de ingustime. Aceasta problema poate fi rezolvata foarte simplu cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite. O lustra sau o lampa centrala, cu lumina economica de intensitate puternica, asigura accesul nestingherit in casa sau dintr-o camera in alta. Pe timp de noapte, pentru a nu utiliza intrerupatorul de la capatul holului de fiecare data, poti instala senzori de miscare ce activeaza lumina doar cand intri in raza lor. La usa, in dreptul oglinzii sau a pantofarului, poti suplimenta iluminatul cu o lampa dedicata.  

Accesorii si decoratiuni

Spatiile inguste impun o nuanta deschisa a peretilor. Albul este perfect pentru holuri, cel putin in partea superioara a peretilor. Daca alegi ca baza sa fie imbracata in lambriu, nu mai ai nevoie de alte obiecte de decor in afara textilelor de pe pardoseala. Rafturile inguste de tip scara sunt perfecte pentru acest tip de decor, in care fiecare raft poate apartine unui membru al familiei, cu cosuri dedicate pentru chei, telefoane, reviste sau alte obiecte utile.

Bancile, oglinzile, sistemele de depozitare, rafturile si cosurile te pot ajuta sa organizezi eficient holul ingust al casei tale. Cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite si o nuanta luminoasa a peretilor, senzatia de spatialitate va fi asigurata.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta