Direct la continutul paginii »

Cum alegi locuinta perfecta in Bucuresti?

Poza stire 'Cum alegi locuinta perfecta in Bucuresti?'
27 Octombrie 2017 0 comentarii

Bucurestiul este un oras mare, care atrage ca un magnet, an de an, o multime de oameni. Fie ca sunt studenti care vin sa isi construiasca o cariera sau persoane care isi caua un loc de munca mai bine platit, ceea ce este cert este faptul ca populatia capitalei este intr-o continua crestere. Este firesc, asadar, sa fie in continua crestere si cererea pentru locuinte.

Oferta nu este una saraca, ba din contra. Exista foarte multe locuinte vechi si exista si o serie de cartiere noi de apartamente sau chiar de case. Problema este data de facilitatile oferite de respectivele locuinte. Apartamentele din blocurile vechi nu sunt compartimentate modern si prezinta si anumite riscuri de structura, in timp ce apartamentele noi nu au intotdeauna pozitionarea pe care si-o doresc cumparatorii.

In momentul in care alegi sa iti cumperi o locuinta, asadar, se va duce o lupta de echilibrare a avantajelor si dezavantajelor oferite de acestea.

Pentru a face alegerea corecta, trebuie sa stii cateva lucruri si sa urmezi o serie de sfaturi deosebit de utile.

Fa alegerea corecta intre o locuinta veche si una noua !

Locuintele vechi pot fi foarte atractive din punct de vedere al pozitiei, insa te pot descuraja din cauza unor factori mai putin atractivi:

 • Constructii vechi, cu risc seismic destul de mare;

 • Diverse modificari de structura efectuate de catre locatari;

 • Instalatii invechite, de proasta calitate;

Ramane, asadar, solutia locuintelor noi, care prezinta, de cele mai multe ori, aparamente atractive, insa nu intotdeauna in zone foarte bune. Exista si exceptii, insa, cum ar fi complexul Nuscocitta, situat in proximitatea celor mai importante utilitati si foarte aproape de mijloace in comun. Daca pui in balanta, locuintele noi ar trebui sa castige detasat.

Alege cu mare atentie spatiul!

Cu siguranta, majoritatea oamenilor isi doresc o locuinta cat mai spatioasa. Statistic, insa, cu cat locuinta este mai mare, cu atat cheltuielile sunt mai mari. Costurile de intretinere sunt mai mari, costurile cu electricitatea, timpul petrecut pentru curatenie si costul pentru incalzire.

Conform statisticilor, cele mai echilibrate tipuri de locuinte sunt apartamentele de doua camere. Acestea sunt ideale pentru doua persoane sau chiar pentru o familie cu un copil si genereaza cele mai mici costuri. O analiza a ofertei de apartamente doua camere in nuscocitta iti poate dezvalui cateva locuinte foarte bine puse la punct din punct de vedere al organizarii, cu spatii suficient de mari si cu o structura moderna.

Pentru o viata confortabila nu ai nevoie de un spatiu foarte mare, ci mai degraba de unul foarte bine organizat.

Analizeaza imprejurimile

Daca ai gasit locuinta care ti se pare perfecta, misiunea ta este inca la inceput. Pentru a o duce la bun sfarsit trebuie sa analizezi cu foarte mare atentie imprejurimile si sa tii cont de o serie de criterii:

 • Cumparaturi. Asigura-te ca ai in jur cat mai multe magazine si piete, de unde poti face cumparaturile zilnice, dar si cumparaturile ocazionale, cum ar fi cele de haine.

 • Sanatate. Farmacii, spitale, cluburi de fitness, clinici stomatologice sau de optica medicala, toate trebuie sa fie cat mai aproape de locuinta.

 • Educatie. In cazul in care ai copii, educatia este foarte importanta, asadar, nu trebuie neglijate scolile si gradinitele.

 • Relaxare si distractie. Nici acest punct nu trebuie sa fie trecut cu vederea. Este important ca in imprejurimi sa fie parcuri, cluburi de dans sau baruri si restaurante unde sa te poti bucura de momente cat mai relaxante.

Toate aceste aspecte sunt importante. Achizitia unui apartament este una dintre cele mai importante achizitii pe care le faci in viata, asadar, este bine sa depui tot efortul pentru a fi perfecta.

 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta