Direct la continutul paginii »

Cum alegi etajul pentru noul tău apartament?

Poza stire 'Cum alegi etajul pentru noul tău apartament?'
05 Martie 2019 0 comentarii

 

Achiziționarea unui apartament presupune luni întregi de planificare atentă, cercetare a pieței și calcule exacte. Când cauți o casă nouă trebuie să iei în considerare o mulțime de factori importanți, de la prețul imobilului, zonă și număr de camere, până la structura interioară și etaj. Fie că ești în căutare de apartamente de vânzare în Suceava la cel mai bun preț, în Iași, Cluj sau Timișoara, este important să vezi și despre ce etaj este vorba.


Chiar dacă nu este primul aspect la care te gândești atunci când cauți apartamente de vânzare, etajul la care este situată locuința contează în foarte mare măsură. Acest detaliu poate determina cât de confortabil te vei simți, ce nivel de zgomot vei avea și nu numai.


Citește în continuare și află la ce să fii atent ca să alegi etajul ideal pentru noul tău apartament!

  • Prețul

De regulă, cu cât apartamentul este situat mai sus, cu atât va crește și tariful de cumpărare. Așadar, ține cont de acest lucru, în funcție de bugetul pe care l-ai pregătit.


Indiferent dacă dorești să ai o priveliște mai bună și ești dispus să investești o sumă mai mare sau preferi un apartament mai ieftin, la un etaj inferior, găsești online apartamente de vânzare. Analizează opțiunile și vei descoperi, cu certitudine, ceea ce îți dorești.

  • Siguranța

Din punct de vedere al siguranței, un apartament situat la un etaj superior va fi întotdeauna mai puțin supus riscurilor. Așadar, dacă alegi un apartament la etajul 4 sau mai sus, scad șansele de a te confrunta cu jafuri, spargeri și alte evenimente neplăcute de acest fel.


Totodată, siguranța ta și a bunurilor tale depinde și de sistemul de securitate al fiecărei clădiri în parte, așa că apartamentele aflate la demisol sau parter pot fi și ele o varianta bună. Când alegi blocul, informează-te și asupra acestui aspect.


Pe de altă parte, dacă ai copii de vârste mici pe care nu îi poți supraveghea non-stop, ai putea prefera un apartament situat la parter, pentru siguranța acestora.

  • Zgomotul

Un element important este și nivelul de zgomot, care poate fi determinat de etajul la care este situat apartamentul. De exemplu, dacă vei alege să locuiești la parter sau etajele 1, 2 sau 3, vei auzi în permanență zgomotul cauzat de trafic, precum și de trecători.


Dacă vrei să eviți gălăgia orașului, este recomandat să optezi pentru un etaj superior, într-o clădire situată cât mai departe de arterele principale și intersecții aglomerate.

  • Accesibilitatea

Cu siguranță, vei dori ca apartamentul tău cel nou să fie cât mai ușor accesibil. De aceea, trebuie să iei în calcul potențialele situații în care liftul nu va funcționa sau va trebui să aduci în casă mobilier masiv, cumpărături sau alte obiecte dificil de transportat.


Nu în ultimul rând, în cazul unei situații de urgență (cutremur, incendiu etc.), un apartament aflat la un etaj inferior poate face diferența, căci timpul de evacuare va fi semnificativ mai mic.

  • Priveliștea

Deși nu se află printre detaliile esențiale, precum siguranța și accesibilitatea, priveliștea poate reprezenta un factor important pentru unii locatari.


Dacă ai un apartament cu două camere și vrei să ai o priveliște frumoasă oriunde te-ai afla, optează pentru o locuință la etajul 7 sau mai sus. Cu cât urci, cu atât vei avea parte de apusuri mai spectaculoase și o priveliște de ansamblu asupra cartierului.

  • Teama de înălțime

În mod evident, dacă ai frică de înălțime, ți se va potrivi un apartament la parter sau cât mai aproape de nivelul solului. Nu trebuie să ignori acest aspect sau să faci compromisuri, întrucât casa ta trebuie să reprezinte un spațiu sigur, în care să te simți confortabil tot timpul.

Așadar, dacă te afli în căutarea unui apartament nou și nu știi ce etaj să alegi, ține cont de sfaturile de mai sus și vei lua, în mod sigur, cea mai bună decizie.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta