Direct la continutul paginii »

Cum alegi ceasul care îți monitorizează activitatea fizică

Poza stire 'Cum alegi ceasul care îți monitorizează activitatea fizică'
05 Februarie 2021 0 comentarii

 

Atunci când te decizi să-ți cumperi un ceas care să-ți monitorizeze activitatea fizică, trebuie să știi că există două categorii principale de wearables: pe de-o parte, vorbim despre modele simpliste, care oferă funcționalitățile de bază caracteristicile sportului în general (care au cronometru, timer etc.), iar pe de altă parte sunt ceasurile care reprezintă adevărate instrumente de antrement. 


Totuși, pe lângă funcțiile care le îndeplinește device-ul, trebuie să ții cont și de alte criterii atunci când achiziționezi un ceas pentru monitorizarea activității tale fizice. 


Cum alegi ceasul sport în funcție de tipul activităților practicate?


Ideal este să îți alegi un ceas inteligent pentru sport luând în considerare tipul de sport practicat, tocmai pentru a nu cheltui inutil pentru un device care are funcții pe care nu le utiliza niciodată. 


Pentru sporturile practicate indoor - printre care alergarea pe bandă, antrenamentele pe bicicletă statică - optează pentru un smartwatch care să aibă opțiunile de monitorizare corporală precum puls, ritm cardiac, temperatură corporală și, suplimentar, redare muzică. În cazul în care alegi un ceas dotat cu statistici vei putea chiar să păstrezi un jurnal de antrenament. 


Dacă preferi alergarea în aer liber, poți folosi un ceas fitness convențional sau, dacă vrei să te bucuri de o activitate fizică mai tehnologizată poți miza pe un model de smartwatch care se conectează pe telefon sau chiar pentru unu cu GSM încorporat. 


Funcția GSM este esențială și pentru pasionații de ciclism, deoarece hărțile pentru orientare și diferențe de nivel ar putea fi de mare ajutor mai ales pe porțiunile de traseu mai puțin exploatate și cunoscute. 


Practici sporturi de iarnă? De asemenea ceasul cu GSM este o alegere potrivită pentru tine. Totodată asigură-te că ceasul tău se poate conecta la telefon, pentru un plus de confort și de siguranță în timpul comunicării. 


Înotătorii sau pasionații de scufundări trebuie să se asigure că poartă un ceas sport rezistent la apă, respectiv la adâncimi mari. Pentru înotul în bazin sunt suficiente funcții precum monitorizarea corporală și calculul distanțelor parcurse. 


Indiferent de specificul activității fizice pe care o practici poți comanda ceasuri inteligente de la watchshop.ro


Ceasuri sport pentru copii: Care este cea mai potrivită alegere?


Mișcarea face parte dintr-un stil de viață sănătos, de aceea și copiii ar trebui să fie îndemnați să practice cu regularitate diverse activități fizice. Poți alege și pentru cei mici ceasuri sport special concepute; cele mai potrivite pentru ei sunt modelele colorate, cu o circumferință mică pentru o mai bună fixare pe încheietură și cu cadran mic. Ideale sunt ceasurile sport cu GSM pentru a-i putea localiza pe copii și care au afișaj digital, ușor de citit. 


În ultimii ani, ceasurile fitness au devenit accesorii foarte îndrăgite de cei care practică sportul ocazional sau de performanță. Alegerea unui astfel de smartwatch trebuie să se facă după o documentare temeinică, tocmai pentru a opta pentru cel mai potrivit model în acord cu nevoile utilizatorului. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta