Direct la continutul paginii »

Cum alegi cărțile potrivite pentru copii în funcție de vârstă

Poza stire 'Cum alegi cărțile potrivite pentru copii în funcție de vârstă'
26 Februarie 2020 0 comentarii

 

Cărțile pentru copii reprezintă cel mai bun mod prin care cei mici învață să descopere, pas cu pas, lumea din jurul lor. O culoare, o fotografie, un personaj interesant și haios sunt cele mai bune și mai educative metode pentru a-l ține pe copil departe de tentanta lume a televizorului și a telefonului mobil.

   În același timp, este cea mai bună cale prin care copiii își pot dezvolta imaginația, gândirea și vocabularul, dar și un ajutor de nădejde pentru ca părintele să poată stabili o legătură mai trainică cu copilul său, citindu-i povești. 

 Așadar, este foarte important să le stimulăm copiilor noștri dorința de a citi și de a descoperi farmecul lecturii. Însă, la fel de important este să știi să alegi cărțile potrivite pentru copii în funcție de vârsta lor. 


    Regula de bază: cartea potrivită pentru vârsta potrivită!


  Astfel, până la vârsta de 2 ani, este indicat să alegeți pentru copilul vostru cărți cu fotografii mari și colorate. Poveștile trebuie să fie scurte, cu propoziții simple și distractive atunci când sunt citite de către părinți, deoarece la această vârstă atenția copilului este foarte greu de captat.

   Pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani, cărțile trebuie să conțină fotografii colorate și atractive. În plus, poveștile trebuie să fie desprinse din viața de zi cu zi, tocmai pentru a le stimula curiozitatea și pentru a-i determina pe cei mici să afle cât mai multe lucruri despre lumea din jurul lor. 

   De la vârsta de 12 ani, lucrurile încep să se schimbe. Mai exact, cărțile alese pentru copiii voștri trebuie să trateze subiecte de interes pentru ei. De preferat ar fi acele cărți care conțin informații de cultură generală, științifice, istorice sau din mitologie. Scopul lecturii este acela de a le antrena inteligența, de a le stimula imaginația și de a-i face să descopere, dar și să cerceteze cât mai multe lucruri. 


     Părerea copilului contează atunci când alegeți o carte!


   Este important ca și copiii voștri să participe activ la selecția cărților. Așadar, țineți cont și de preferințele lor atunci când decideți să alegeți o anume carte. De multe ori, ceea ce credeți voi că le-ar plăcea pe ei îi poate plictisi și nu le va suscita sub nicio formă interesul. Părerea copiilor este întotdeauna cel mai bun barometru, iar ei aleg acele cărți care le stârnesc cu adevărat interesul. 

  Pentru că mulți părinți au dileme atunci când aleg o carte pentru copiii lor, vă invităm să descoperiți pe https://www.curteaveche.ro/c/carti-pentru-copii cărțile care să vă inspire și să vă ajute să faceți alegerea corectă. Nu uitați însă și de părerea celor mici!

    Dacă v-am stârnit curiozitatea cu acest subiect, nu uitați că o carte reprezintă adevărata punte către lume. Iar pentru un copil înseamnă imaginație, informație, cultură generală și poveste. Într-un cuvânt, antrenamentul pentru viață.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta