Direct la continutul paginii »

Cum Alegem Cea Mai Bună Remorcă În Funcție de Masină

p> 

 

Alegerea remorcii perfecte pentru mașina ta poate fi o adevărată provocare, în special dacă nu ești specialist în domeniu. Aceste dispozitive ce oferă soluții la îndemână pentru transportul echipamentelor sportive, a mărfurilor sau a altor unelte și ustensile de mici și mari dimensiuni, necesare pentru desfășurarea activităților cotidiene sau ocazionale. Că eficientă acestora lor să fie maximă este important să se aleagă soluții compatibile cu autoturismul. De această constanța depinde siguranță mărfurilor dar și siguranță personală a șoferului și a pasagerilor.  

  

În articolul acesta ne-am propus să venim cu o serie de recomandări care să te ajute să iei cea mai bună decizie, când vine vorba de alegerea unei remorci auto. Tot în rândurile următoare vei descoperi și care sunt principalele tipuri de remorci și modurile în care poți fi acestea exploatate. 

  

Analizează-ți vehiculul 

  

Înainte de a începe căutarea remorcii perfecte trebuie să faci o analiză a autovehiculului, a dimensiunii, a anului de fabricație, a modelului, a capacității cilindrice și a puterii motorului. Cu siguranță alegerea unei remorci auto trebuie să fie direct proporțional cu performanțele și dimensiunile autoturismului.  

  

Trebuie să iei în calcul că o astfel de extensie va influența modul de funcționare a mașinii, dar și perspectivă asupra călătoriei în calitate de șofer. Depășirile se vor efectua  cu solicitarea mai mare a autoturismului că și urcarile și realizarea curbelor.  

  

Fixează necesitățile  

 

Dacă ai analizat detaliile legate de specificațiile și puterea autoturismului, trebuie să îți pui și câteva limite legate de necesitățile personale. Achiziționezi remorcă pentru transport de mărfuri, transport zilnic, ocazional sau vrei să întreprinzi activități comerciale sau ești unul dintre împătimiții sporturilor off road și dorești să ai la îndemână o remorcă adaptată care să-ți satisfacă necesarul de echipamente. Pentru a-ți face o idee mai clară în rândurile următoare vom face o lista a celor mai populare remorci auto disponibile pe piața din România.   

  

Remorcă ușoară  este cea mai întâlnită și mai accesibilă și este folosită cu precădere pentru transportarea obiectelor și a mărfurilor în regim personal. Este foarte versatila, poate fi utilizată într-o varietate mare de situații și este compatibilă cu cele mai multe dintre autovehiculele existente pe piață. Disponibilă sub formă simplă, acoperită sau cu obloane, asigură spațiu generos pentru depozitarea și transportarea în sigurantă maximă a unui număr mare și variată de obiecte. Poate fi ancorată ușor datorită sistemului facil de prindere, suportă sarcină maximă de până la 750 kg

  

Remorcă acoperită este la fel de versatila că și cea menționată anterior, cu ajutorul acesteia pot fi transportate numeroase obiecte în deplină siguranță, de la corpuri de mobilier la echipamente sportive și articole necesare pentru o vacanță reușită. În cazul acesteia se impune implementarea unui sistem de frânare special, în cazul în care împreună cu încărcătură depășește 750 kg. Acest tip de remorcă este compatibilă cu autoturisme cu capacitate cilindrică mare și putere mare întrucât solicita autovehiculul în timpul transportului. Poate fi folosită pentru viteză maximă de 130 km/h. 

  

Remorcă cușcă este o altă soluție ce poate fi adaptată la un număr mare de autoturisme. Interiorul este prevăzut cu o serie de elemente de siguranță care asigură bunăstarea obiectelor transportate. Este recomandată pentru transportarea corpurilor de mobilier și a aparatelor electrocasnice. Că și modelul anterior este compatibilă cu autoturisme puternice, care pot gestiona suprasarcină acesteia și ai încărcăturii. 

  

Remorcă off road, cum îți dai seamă din nume este destinată celor pasionați de adrenalină și senzații tari. Este compatibilă cu autoturismele off road, mai mari, mai puternice mai bine echipate pe parte de suspensii. Pentru a face din acestea dispozitive adevărat instrumente pentru a valorifică orice experientă în natură, producătorii le-au echipat cu elemente de siguranță indispensabile. 

  

Printre cele mai populare extensii se număra și remorcile auto pentru transportarea bărcilor, folosite ocazional ce e drept,  compatibile cu autovehicule puternice ce suportă sarcini suplimentare generoase. Acestea sunt realizate din materiale ușoare și vin cu roți și stopuri rezistente la apa, astfel că pot face față cu succes lansărilor la apa. 

 

 Verifică instrumentele de prindere 

  

Ok, ai realizat o introspecție a mașinii pe care o deții și ți-ai făcut o idee legat de tipul remorci care să-și satisfacă necesitățile. Acum a venit timpul să analizezi și sistemele de prindere, astfel încât să poți circulă în deplină siguranță. Când achiziționezi asemenea extensii este important să ceri detalii legat de tipul cârligului de prindere care asigură cuplarea cu autoturismul. Întrucât multe dintre acestea necesită suporturi fixe, sudate pe cadrul autovehiculului. Varietatea este mare însă trebuie să alegi variantă care să sporească siguranța în timpul exploatării. 

  

Maximizează potențialul de remorcare 

  

Ai găsit remorcă perfectă și cârligul potrivit care contribuie la buna funcționare a întregului sistem. Dacă nu ai ales încă accesoriile este timpul să o faci. Alegând o serie extensiile potrivite vei maximiza potențialul de remorcare. 

  

Când vine vorba de potențial trebuie să îți dezvălui un secret. Autoturismele cu tracțiune pe față și cutii de control manuale pot transporta remorci auto cu sarcini mai mari decât cele cu tracțiune integrală și cutii automate. Asta se datorează greutății inițiale a autovehiculului, cel din a doua categorie vin deja cu o încărcătură mare, ce solicita mai mult motorul. Poți trage concluzia că un o mașină compactă are un potențial de transport mai mare decât o mașină 4X4.  

  

Ține seamă de estetică mașinii 

  

Da poate nu aveai cunoștință, dar designul mașinii are efecte directe asupra sarcinii maxime ce poate fi transportată cu ajutorul extensiilor de tip remorci auto. Cu cât formă acestuia este mai compactă cu atât și greutatea suportată este mai ridicată.  

  

Acestea sunt doar câteva aspecte de care poți ține seamă când dorești să achiziționezi  extensii de transport sigură, practice, accesibile și versatile.  


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta