Direct la continutul paginii »

Criterii de care sa tii cont atunci cand cumperi utilaje de constructii

Poza stire 'Criterii de care sa tii cont atunci cand cumperi utilaje de constructii'
25 August 2021 0 comentarii

 

Utilajele de constructii inseamna investitii destul de mari din punct de vedere financiar, drept pentru care este nevoie sa te gandesti foarte bine inainte de a face un astfel de pas. Fiecare ca alegi utilaje noi sau la mana a doua, vei vedea ca macaralele, compactoarele, buldozerele sau autogrederele sunt adevarate nevoi cand vine vorba despre santiere de constructii. Inainte de a cumpara ar trebui sa ai in minte urmatoarele detalii, care sa te ajute sa decizi mai usor ca sa te poti bucura de investitia facuta.

Apeleaza doar la reprezentanti ai marilor firme de utilaje

Fie ca esti in cautarea unui mini-excavator sau a unui greder, fie ca vrei doar un stivuitor sau o macara, este important sa ai in vedere achizitionarea acestora de la dealeri autorizati. Este important acest lucru deoarece exista o adevarata piata neagra a utilajelor de constructii in care utilaje cu probleme tehnice sunt vandute la preturi exorbitante, uitandu-se adesea faptul ca acestea trebuie sa functioneze impecabil.

Din fericire insa mai exista si firme specializate, reprezentanti ai unor marci de renume, cum ar fi CAT, spre exemplu, care se dedica si ofera seriozitate si profesionalism prin ofertele lor. In plus, ei iti vor face un pret corect si vor fi mereu proactivi, pentru ca specialistii acestia inteleg cel mai bine nevoia din spatele unui utilaj de constructii si anume nevoia de siguranta, de eficienta si de fiabilitate.

Tipul tehnologiei folosite

Cu siguranta exista o diferenta foarte mare intre utilajele folosite in trecut pentru santierele de constructii si cele folosite in prezent. Este de remarcat faptul ca tehnologia a inaintat foarte mult in domeniul utilajelor de constructii, drept pentru care in prezent vorbim despre sistemele hidraulice performante, care pot usura munca si care pot spori timpii de realizare a lucrarilor. Cu cat un utilaj este mai calitativ si lucreaza mai eficient, cu atat timpul tau va capata alte valente, deoarece il vei putea folosi pentru realizarea altor tipuri de lucrari.

Materialele din care sunt realizate utilajele

Utilajele eficiente, calitative, sunt cele care rezista de-a lungul timpului, chiar si in cazul expunerii totale la conditii de mediu. Nu trebuie sa uitam ca aceste utilaje trebuie sa reziste la soare puternic, la vant, ploaie, zapada sau inghet, fireste, fara a forta limitele, iar de regula brandurile mari, cunoscute pe piata de profil ofera adevarate utilaje performante care s-au facut cunoscute tocmai datorita calitatii fara precedent.

Utilaje la mana a doua sau noi?

Tentatia este destul de mare sa optezi pentru utilaje la mana a doua, mai ales din punct de vedere al pretului. Totusi, pretul nu ar trebui sa fie un indicator de alegere ci sa constituie doar o caracteristica. Utilajele second hand pentru constructii sunt destul de greu de urmarit din punct de vedere al caracteristicilor tehnice. Nu vei putea sti la ce a fost folosit cu exactitate (fireste, lucrari de constructii, dar aici exista o intreaga gama), nu vei sti in ce conditii a fost folosit si cat de tare a fost exploatat.

Din acest motiv de cele mai multe ori se pune accent pe a cumpara utilaje noi, al carui istoric sa inceapa de la zero, astfel incat sa te poti bucura de o eficienta maxima a acestor utilaje de constructii. In acest fel vei avea garantia ca nu exista vicii ascunse ale produsului care sa iti poate periclita lucrarile. 


Utilajele de constructii sunt cele care inlesnesc de fapt construirea de edificii, iar din acest motiv investitia devine foarte importanta. Documenteaza-te, cauta si alege inteligent pentru ca toate ideile tale de construire sa prinda viata. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta