Direct la continutul paginii »

Condusul noaptea - 3 lucruri de care trebuie să ții cont

Poza stire 'Condusul noaptea - 3 lucruri de care trebuie să ții cont '
22 Iunie 2018 0 comentarii

 

Atunci când conduci noaptea, importanța unui stil de condus prudent nu îți oferă doar ție siguranță, ci și celorlalți participanți la trafic. Pentru că foarte multe accidente rutiere petrecute în timpul nopții au urmări grave, cauzate de neatenție, consum de alcool sau oboseală, vom discuta în rândurile de mai jos despre cât de importantă este siguranța tuturor participanților la trafic și despre cum te poți asigura tu că nu le pui acestora viața în pericol, atunci când conduci noaptea. Așadar iată 3 sfaturi pentru un drum lung extrem de sigur, pentru absolut toți participanții la trafic.

 

Viteza redusă

Vizibilitatea este o problemă, atunci când conduci noaptea, de aceea, este extrem de important să ții cont de acest lucru și să reduci viteza. Este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont, atunci când conduci noaptea, pentru că, în cazul în care un eveniment neprevăzut are loc la doar câteva sute de metri față de autoturismul tău, viteza redusă a acestuia îți permite să frânezi din timp, sau să ocolești un obstacol apărut de nicăieri. Astfel, reduci cu mult șansele de a fi implicat într-un accident rutier, punându-i la adăpost atât pe pasagerii din mașina ta, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Pauze dese

Încearcă să faci mai multe pauze, atunci când conduci noaptea, pentru a evita oboseala. Să conduci în condiții de oboseală crescută echivalează cu un drum la volan sub influența băuturilor alcoolice, deoarece organismul reacționează mult mai greu, în cazul unor evenimente inopinate. De aceea, oprește de câte ori ai ocazia, ia o gură de aer, fă puțină mișcare în parcarea în care ai ales să oprești sau servește o cafea bună la prima benzinărie. Dacă simți că oboseala este mult prea mare, nu risca. Încearcă să adormi preț de câteva ore chiar în mașină, pentru a-ți continua apoi drumul mult mai odihnit.

Piese auto excelente

Piesele auto ale mașinii tale trebuie să funcționeze excelent, atunci când conduci noaptea, pentru că siguranța participanților la trafic este expusă unui risc mult mai mare. De aceea, dacă alegi să pleci în vacanță cu mașina personală și alegi să conduci noaptea, asigură-te dinainte că toate piesele auto sunt în stare excelentă, înainte de concediu. Pe net găsești atâtea piese auto cate vrei: bec auto H7, ulei pentru motor, baterie auto nouă, cutie portbagaj - o gamă de piese absolut completă pentru o călătorie nocturnă fără probleme.

Vacanță cu un plus de siguranță!

Pentru ca siguranță în trafic este extrem de importanta, află că Autohut și N24 Assistance oferă în fiecare zi, prin tragere la sorți, un card N24 Național de asistență rutieră, pentru a fi în siguranță, zi sau noapte. Nu trebuie decât să intri pe autohut.ro și să cumperi piese auto în valoare de cel puțin 400 de lei, pentru a intră automat în cursa pentru un card oferit zilnic.

 

Iar pentru un plus de siguranță, vino cu mașina la service-ul auto Autohut, pentru că te așteaptă o echipă întreagă de profesioniști, pregătiți să ofere cele mai bune servicii de mentenanță auto. Locația este primul service auto din București ce operează sub licența elvețiană CarXpert.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta