Direct la continutul paginii »

Concediu în Maramureș: 3 sfaturi pentru a găsi o cazare de vis

Poza stire 'Concediu în Maramureș: 3 sfaturi pentru a găsi o cazare de vis'
14 Februarie 2022 0 comentarii

 

Se apropie perioada vacanțelor și te pregătești pentru un concediu prin țară, ca să te reconectezi la natură și tradiții. Iată câteva sfaturi pentru a găsi cea mai bună cazare în Maramureș, regiunea cu peisaje pitorești și oameni ospitalieri:Cazare în case tradiționale maramureșene

Ca să te bucuri de o vacanță inedită, alege cazare în stil tradițional, în case bătrânești, special amenajate cu mobilă sculptată manual, cergi înflorate, țoluri, ștergare și covoare țesute cu motive maramureșene. Vei deschide geamul în fiecare dimineață ca să simți aerul curat de munte și să-ți bei cafeaua în foișor sau să te lăfăi la saună în ciubăr.

Vei trăi în inima satului, alături de oamenii locului și obiceiurile lor. Vei vedea pomii împodobiți cu oale din gospodăriile unde sunt fete de măritat și vei merge la horă împreună cu vecinii tăi, îmbrăcați în straie de sărbătoare. Iar bucatele preparate de gospodinele oșence vor fi adevărate festinuri culinare, cu bulz, slană, plăcinte și horincă.

Ai visat vreodată să dormi într-o livadă plină de roade și arome sau să colinzi pe ulițele satului printre boboci de rață și iarbă cosită? Ai ocazia să trăiești această experiență ca turist la țară, în Maramureș. 

Cazare la pensiuni de trei margarete

Dacă îți plac vacanțele rurale poți alege cazare la pensiuni, Maramureș fiind una dintre regiunile cele mai căutate pentru agroturism. Găsești pensiuni de două și trei margarete, cu tot confortul dorit, într-un cadru natural de vis. 

Gazdele organizează excursii la obiectivele turistice vestite (mori de apă, biserici de lemn, trenul cu aburi Mocănița, Cimitirul vesel din Săpânța). Poți participa la ateliere de olărit și de măști populare, iar dacă vrei o vacanță activă, te așteaptă drumeții prin Munții Maramureșului sau sporturi de iarnă ca-n Alpii elvețieni.

Breb, Borșa, Călinești, Bârsana, Ieud, Cavnic, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Baia Sprie, Hoteni, Săcel, Vișeu - toate aceste localități pitorești și multe altele din regiune te așteaptă cu pensiuni confortabile, pentru toate gusturile și bugetele. La multe dintre ele ai și posibilitatea de a folosi tichete de vacanță, așa că pregătește-ți valiza și pornește către nordul țării, în ospitalierul Maramureș.

Cazare în hoteluri moderne cu arhitectură originală 

Dacă preferi atmosfera luxoasă, cazează-te într-o locație premium din Maramureș, pentru că ai de ales dintre zeci de hoteluri cu arhitectură originală, amplasate în zone pitorești, de unde poți admira munții împăduriți.

Cele mai bune hoteluri le găsești în Baia Mare, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și Moisei. Beneficiezi de centre spa, wellness, excursii pe traseele turistice populare în regiune și de restaurante cu bucătărie tradițională și specialități internaționale. 

Poți rezerva o vacanță în familie la una dintre vilele exclusiviste ce oferă un cadru natural de vis și o atmosferă tipic maramureșeană, cu arhitectură țărănească și mobilier pictat. Vei avea o combinație de tradiție și modernitate, pentru că vei beneficia de cele mai noi tehnologii de încălzire și iluminat, caracteristice caselor inteligente.

Alege să fii turist în Maramureș, pentru o călătorie în timp alături de cei dragi, într-o vacanță de neuitat, ce-ți oferă obiceiurile din străbuni și tot confortul prezentului.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta