Direct la continutul paginii »

Cele mai bune compresoare de aer - Tipologie și criterii de selecție

 

Sursa foto: https://mathaus.ro/p/compresor-rd-ac02-50-l/000000000011120816

 

Dacă ai nevoie de un dispozitiv care să te ajute să alimentezi cu aer diverse accesorii precum anvelopele mașinii sau saltelele, te poți baza pe cel mai bun compresor de aer comandat de aici. Produsele din această categorie pot fi utilizate atât în sectorul industrial cât și pentru efectuarea diverselor activități casnice. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea pentru a înțelege modul în care funcționează și criteriile de selecție de care trebuie să ții cont pentru a face o achiziție bună.

 

Ce sunt compresoarele de aer?

Ușor de identificat în diverse medii și având o gamă variată de utilizări, compresoarele de aer pot fi folosite pentru a umfla cu aer anvelopele mașinii sau pentru a alimenta diverse dispozitive.

 

Sistemul lor de operare este unul simplu: aerul intră în dispozitiv la presiunea atmosferică și este eliminat la presiunea de refulare. Raportul dintre cele două presiuni nu poate atinge o valoare mai mică de 3 în cazul compresoarelor. În schimb, valorile situate sub această limită sunt specifice suflantelor.

 

Tipuri de compresoare

Există trei mari categorii de compresoare de aer pe care le veți descoperi în cadrul magazinelor specializate:

 

 • Compresoare casnice - Acestea sunt utilizate pentru activități obișnuite precum umflarea roților de la mașină, a saltelelor gonflabile și a diverselor dispozitive de birou sau a ustensilelor de lucru utilizate (capsatoare, pistoale).
 • Compresoare profesionale - Produsele din această categorie acționează cu putere sporită, presiunea atinsă de acestea fiind una ridicată. Puteți alege compresoare de aer cu piston, cu două trepte sau modele prevăzute cu șurub rotativ. Cele mai bune produse de acest tip au capacitatea de a asigura alimentarea mai multor unelte simultan, prin utilizarea intermitentă a acestora.
 • Compresoare industriale - Aceste dispozitive joacă rolul unor motoare în cadrul fabricilor de producție din sectorul industrial, reprezentând o sursă fiabilă de alimentare. Acestea au capacitatea de a asigura un flux constant de aer comprimat timp îndelungat, fiind realizate din materiale de cea mai bună calitate, personalizate în funcție de nevoile utilizatorilor.


Cum se poate utiliza un compresor de aer acasă

 • Compresoare cu piston pentru uz la domiciliu - Compresoarele de aer pot fi utilizate la domiciliu atât pentru efectuarea unor sarcini profesionale cât și pentru activități distractive. Modelul cel mai popular printre utilizatorii casnici este reprezentat de compresoarele cu piston. Acestea funcționează prin sporirea presiunii aerului și reducerea spațiului în care acesta se află.

 • Alimentarea compresoarelor utilizate acasă - Atunci când alegi un compresor de aer pe care să îl utilizezi acasă, poți opta pentru alimentarea electrica a acestuia sau cu gaz. În plus, modelele de mici dimensiuni destinate utilizării la domiciliu permit deplasarea pe roți, pentru a putea fi manevrate cu ușurință în orice locație.

 

Selecția celui mai bun compresor de aer - Criterii esențiale

Acum că ai descoperit tipurile de compresoare de aer disponibile pe piață, sistemul de funcționare a acestora și cum pot fi alimentate cele utilizate acasă, iată care sunt principalele criterii de selecție de care trebuie să ții cont pentru a face o achiziție bună:

 • Pompa compresorului - Puteți opta pentru un compresor de aer cu ulei sau fără, în funcție de nevoi și preferințe. Cele fără ulei sunt mai costisitoare, însă rezistă mai bine în timp, reprezentând astfel o investiție rentabilă pe termen lung. Cele cu ulei necesită întreținere periodică, fiind însă mai silențioase decât celelalte compresoare.

 • Designul produsului - În funcție de spațiul în care noul compresor de aer va fi utilizat și depozitat, vă puteți îndrepta atenția către produse de diverse dimensiuni. Important este să acordați atenție sporită accesoriilor prevăzute în cazul acestor dispozitive, precum roțile care asigură o bună portabilitate și manevrarea lor ușoară în timpul transportului.

 

 • Debitul și presiunea compresorului - Dacă vă interesează un compresor de aer care să funcționeze cu diverse echipamente pneumatice acționate manual, este indicat să optați pentru un compresor cu presiune medie (6-12 bari și 300 l / minut).


Acum că ați descoperit și care sunt principalele criterii de selecție a celor mai practice compresoare de aer, puteți alege produsul potrivit nevoilor voastre.

 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta