Direct la continutul paginii »

Cele mai bune articole home & deco cu care să îți decorezi casa

Poza stire 'Cele mai bune articole home & deco cu care să îți decorezi casa'
01 Octombrie 2021 0 comentarii

 

Vrei să decorezi casa, pentru un aspect nou și plăcut? Ai nevoie de articole care să fie în concordanță cu stilul casei și cu preferințele tale! Astfel, indiferent dacă locuiești în chirie sau ai propriul apartament, poți să îmbunătățești aspectul locuinței fără prea mari eforturi.


Îți punem la dispoziție idei utile de articole home&deco cu care să-ți decorezi casa, în articolul de mai jos!

Covorul

Primul element care are rolul de a schimba înfățișarea locuinței este covorul! Poți alege covoare pentru living, hol sau dormitor, care să înfrumusețeze spațiul și să transforme întreaga încăpere.

Dacă restul obiectelor din casă sunt monocrome și îți dorești să adaugi puțină culoare, optează pentru un covor cu model de impact! Poți să achiziționezi un covor cu imprimeu vesel, in nuanțe de portocaliu, albastru sau verde, care să atragă toată atenția. Vrei să păstrezi un fundal neutru? Cele mai potrivite sunt covoarele gri, albe sau bej.

Obiectele de iluminat

Nu beneficiezi de suficientă lumină naturală în locuință? În acest caz, poți să pui accent pe iluminatul artificial, prin integrarea obiectelor de iluminat. De pildă, poți să variezi sursele de iluminat din living, alternând iluminatul general cu cel ambiental sau de accent.


Poți să folosești lampadare, lămpi și veioze care să arate bine într-un living. Pe lângă rolul estetic, aceste obiecte de iluminat te ajută atunci când citești o carte stând pe fotoliu sau când ai nevoie de lumină slabă.

Tablourile

Dacă simți că încăperile tale sunt goale, nu uita de tablouri! Tablourile, posterele sau ramele cu fotografii sunt elemente de decor care nu trebuie să-ți lipsească din locuință. Aceste decorațiuni de perete reprezintă detalii care transformă încăperile într-un spațiu intim și personal, unde să te simți confortabil.


Mai mult, camerele vor căpăta un aspect mai modern și mai sofisticat, cu ajutorul cărora îți poți exprima personalitatea. Iată câteva sugestii:

  • Pentru living, poți alege tablouri pictate manual. În ceea ce privește tema, mărimea și stilul tabloului, trebuie alese în funcție de stilul din living și de celelalte obiecte din cameră, precum covorul, canapeaua sau mobilierul.

  • Pentru hol, ține cont tot de stilul de amenajare atunci când alegi covoarele. Dacă preferi un stil clasic și elegant, alege tablouri pictate. Pentru un stil interior modern, sunt potrivite și tablourile de tip canvas.

  • Pentru dormitor, sunt recomandate atât tablourile pictate, cât și posterele, fotografiile sau modelele de tip canvas. Orice este permis, atâta timp cât se potrivesc cu restul obiectelor din încăpere.

Măsuța de cafea

Pe lângă covoare și tablouri, poți să alegi și o măsuță de cafea, care se încadrează perfect în orice locuință. Cel mai bine ar fi să o integrezi în living, acolo unde te uiți la televizor sau te relaxezi.


Pe lângă rolul estetic, măsuța de cafea te ajută să depozitezi cărți, reviste sau plante și se integrează perfect în decor, fără să cheltui o avere.

Statuetele și suvenirurile

Dacă în locuința ta se găsesc rafturi și etajere de colț, nu ezita să le decorezi cu statuete, cărți sau tăvi decorative.


Nu știi unde să plasezi suvenirurile pe care le-ai luat din diferite părți ale lumii? Pune-le la vedere, pe rafturi, pentru a-ți aminti în fiecare zi de momentele frumoase!

Plantele decorative

Plantele reprezintă o soluție excelentă pentru decorarea locuinței. Alege plante decorative care se potrivesc atât în încăperi amenajate minimalist, cât și în cele amenajate industrial, rustic sau modern.


Poți alege plante voluminoase, pe care să le adaugi în colțurile casei rămase libere sau plante mici, pe care să le așezi pe rafturi, pe etajere sau chiar pe podea. Cele mai indicate plante de apartament pentru living sunt cactusul sau filodendronul, care arată spectaculos.


Perdelele și draperiile

Nu în ultimul rând, nu uita de perdele și draperii! Acestea sunt elemente necesare în decor, fiind unele dintre cele mai importante obiecte din casă. Nu le alege la întâmplare, ci ai în vedere materialul, culoarea și lungimea perdelelor și a draperiilor.


Gândește-te și la materialul din care sunt confecționate perdelele și draperiile, precum și la culoarea lor. Materialul influențează durata de viață a acestora, în timp ce nuanțele alese determină o armonie cromatică.


Ai făcut o listă cu decorațiunile de care ai nevoie pentru a-ți transforma locuința? Găsești branduri de produse home&deco în outletul din Militari!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta