Direct la continutul paginii »

Ce trebuie să știi pentru construcția unei case din lemn?

Poza stire 'Ce trebuie să știi pentru construcția unei case din lemn?'
13 Noiembrie 2020 0 comentarii

 

Dacă te-ai hotărât să începi construcția unei case din lemn, probabil ai niște întrebări. Care sunt avantajele, sunt mai multe tipuri, care sunt etapele de construcție?

 

În acest articol ți-am pregătit câteva răspunsuri pentru întrebările tale, dacă tocmai ai pornit în călătoria construirii unei case din lemn.

Avantajele caselor din lemn

 • Costuri de construcție reduse - costurile se reduc cu aproximativ 40% față de o construcție din cărămidă.
 • Viteză de construire - durata de construcție a unei case de lemn poate fi între 1 și 3 luni, în funcție de dimensiuni.
 • Flexibilitate de construire - casele pot fi construite pe mai multe tipuri de terenuri și sunt flexibile și în caz de cutremur.
 • Case sănătoase - spre deosebire de casele din alte materiale, casele din lemn permit ventilarea, fiind astfel mai sănătoase.
 • Ajustarea temperaturii - în anotimpurile calde, casele din lemn se păstrează mai răcoroase, iar în anotimpurile reci, casele sunt mai călduroase.

Tipuri de case din lemn

Casele din lemn pot fi clasificate în mai multe tipuri, pornind de la lemnul folosit sau dacă sunt cu fundație (pe piloni) sau fără fundație (direct pe pământ).

Una dintre cele mai căutate clasificări ale caselor din lemn este următoarea:

 • Case din lemn lamelar - pentru aceste case grinzile din lemn sunt lipite unele de altele.
 • Case din bușteni - aceste case sunt ușor de întreținut și sunt construite din bârne de lemn sau lemn rotund.
 • Case din prefabricate de OSB - panourile de OSB sunt așchii din lemn, iar casele din acest material se construiesc repede și sunt mai ieftine decât variantele anterioare. Spre deosebire de celelalte materiale, panourile de OSB trebuie tratate pentru a nu fi vulnerabile focului.

Etapele de construire a unei case din lemn

Etapele construirii unei case din lemn sunt similare cu etapele construirii unei case din cărămidă.

1. Proiectul

Aici se poate alege forma casei, câte camere să aibă, dispoziția acestora și cum doriți să arate casa.

2. Fundația

După alegerea proiectului trebuie stabilit tipul de fundație al casei. Fundația este influențată de terenul pe care urmează a fi construită casa și de natura acestuia.

3. Structura

În această etapă se stabilește tipul de casă pe care îl dorești. Fie că e din bușteni sau lemn lamelar, sau alegi să o construiești din prefabricate de OSB, structura casei este un pas important în procesul de construcție.

4. Acoperișul

După ce pereții casei sunt gata, trebuie să alegi materialul din care vei construi acoperișul. Poți să alegei între șindrilă bituminoasă sau țiglă ceramică sau metalică.

5. Protecția casei

După ce casa a fost construită, este momentul măsurilor de protgecție. Casele din lemn trebuie protejate împotriva focului, dar și a dăunătorilor.

6. Finisaje exterioare

Chiar dacă sunt construite din lemn, casele pot fi finisate și pe exterior prin aplicarea polistirenului care ajută la încălzirea locuinței pe timp de iarnă.

7. Finisaje interioare

Pe interior, izolația se poate face cu vată minerală sau bazaltică, atât în golurile dintre pereți, cât și în tavan sau pod.

8. Instalațiile

Un alt pas important este montarea instalațiilor. Aici vor fi montante instalațiile termice, electrice și sanitare.

 

Dacă ești hotărât să începi construcția unei case din lemn poți să începi chiar tu proiectul și să pregătești lemnul cu uneltele potrivite, pe care le găsești aici sau poți să apelezi la o firmă specializată, care te va ajuta în să-ți construiești casa pe care o dorești!

 

 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta