Direct la continutul paginii »

Ce trebuie sa ai in perfecta stare la masina in sezonul rece?

Poza stire 'Ce trebuie sa ai in perfecta stare la masina in sezonul rece?'
20 Decembrie 2017 0 comentarii

Sezonul rece reprezintă o provocare pentru orice șofer. Cu siguranță, prima ninsoare și primele temperaturi ce scad sub 0 grade Celsius ii pun în alertă pe majoritatea șoferilor. Dacă în ceea ce privește cauciucurile de iarnă, toată lumea trece pe la service pentru o înlocuire, atunci când vine vorba despre alte piese auto lucrurile stau puțin diferit. Unii șoferi aleg doar să fie mai prudenți în condus atunci când sunt la volan, în timp ce alții iau automobilul la puricat, caută un site de piese auto online și încep să înlocuiască. Evident, cei din urmă sunt cei care își asumă mai puține riscuri și se pot bucura de o iarnă fără evenimente. Iarna nu înseamnă, însă, că toate piesele trebuie înlocuite. Există doar câteva piese și consumabile care trebuie să beneficieze de toată atenția.

Care sunt piesele și consumabilele care trebuie să fie în stare perfectă pe timp de iarnă?

Lichidul de răcire. Este un consumabil ieftin și important. Acesta trebuie să fie verificat într-un service autorizat, cu ajutorul unui instrument care măsoară concentrația. În principiu, lichidul trebuie să aibă o concentrație suficient de mare de antigel, în așa fel încât să nu înghețe nici măcar la temperaturi de sub -30 de grade Celsius. Odată cu verificarea lichidului de răcire se poate descoperi și dacă nivelul său este suficient de mare.

Alte lichide. În principiu, toate lichidele care circulă în automobil trebuie să fie verificate: uleiul e motor, lichidul pentru parbriz, etc. Acestea trebuie să fie optimizate pentru iarnă, în așa fel încât să nu înghețe.

Partea mecanică de sub mașină. Înainte de venirea iernii trebuie să fie verificată toată partea mecanică a mașinii, mai ales atunci când este vorba despre suspensie, amortizor sau plăcuțe de frână. Întreg procesul se poate face într-un service autorizat, unde se verifica jocurile articulațiilor, discurile de frână și jocurile prezente în suspensie. Aceste verificări sunt esențiale, deoarece un simplu arc suspensie ruginit sau o flanșă amortizor uzată, pot duce la accidente nedorite.

Partea electrică. De asemenea, trebuie să fie verificate toate elementele electrice, începând cu faruri și stopuri și continuând cu celelalte lumini, cum ar fi semnalizarea. Chiar și o astfel de verificare trebuie să se facă în service, deoarece mecanicii pot să verifice funcționarea acestor piese din mai multe perspective și se pot asigura că nu există niciun risc.

Ștergătoarele. O piesă atât de simplă, precum un ștergător auto, poate să aibă o importanță closala. Iarna, ștergătoarele sunt cele mai utilizate elemente ale mașinii, așadar trebuie să aibă o calitate foarte bună. Din fericire, înlocuirea ștergătoarelor este ieftină și poate să crească în mod considerabil gradul de siguranță. Ștergătoarele uzate pot să pună probleme serioase atunci când ninge și pot chiar să zgârie parbrizul dacă devin prea rigide.

Caroseria. O mașină a cărei caroserii nu este pregătită pentru iarnă riscă să se uzeze mult mai repede și să capete rugină. Există mai multe tipuri de tratamentepentru caroserie, în care se aplică o peliculă de ceară care protejează vopseaua împotriva înghețului și împotriva sării de pe carosabil. Tot în cadrul caroseriei este bine să se verifice și nivelul de vaselină de la încheieturile automobilului, cum ar fi clanțele, încuietorile și balamalele.

Verificările tuturor pieselor auto înainte de venirea iernii pot să însemne diferența dintre siguranță și nesiguranță și diferența dintre confort și lipsa lui.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta