Direct la continutul paginii »

Ce sunt fațetele dentare și care este scopul lor?

Poza stire 'Ce sunt fațetele dentare și care este scopul lor?'
29 Septembrie 2021 0 comentarii

 

Fațetele dentare sunt piese mici din porțelan sau alți compuși care sunt cimentate pe partea din față a dinților naturali pentru a remedia anumite probleme estetice și pentru a crea un zâmbet frumos și strălucitor.

Acestea sunt create special pentru fiecare caz în parte, fațetele având culoarea dinților naturali ai persoanei interesate.

Deoarece acestea se atașează de dinții naturali cu scopul de a crea un zâmbet egal și sănătos, fațetele dentare pot schimba mărimea, lungimea sau culoarea dinților de care se vor atașa.

Datorită numeroaselor beneficii oferite de fațetele dentare, dar și de raportul bun calitate/preț, din ce în ce mai multe persoane au început să opteze pentru această procedură estetică.

Pentru ca tu să fii cât mai bine informată cu privire la opțiunile dentare pe care le ai la dispoziție, în continuarea acestui articol vom discuta despre câteva elemente ale fațetelor dentare, cum ar fi preț, obiective, beneficii și așa mai departe.

Cazuri care pot beneficia de montarea fațetelor dentare

Majoritatea persoanelor optează pentru fațete dentare pentru a aduce un plus zâmbetului și aspectului în general.

Cu toate acestea, fațetele dentare pot avea și rol protector pentru dinții care și-au pierdut smalțul, acestea ajutând la diminuarea sensibilității și a altor simptome asociate cu lipsa smalțului.

Din punct de vedere estetic, fațetele dentare pot fi folosite pentru următoarele cazuri:

 • Schimbarea lungimii, mărimii sau a culorii unui dinte;

 • Repararea vizuală a unui dinte ciobit sau spart;

 • Acoperirea petelor apărute pe dinți;

 • Reducerea distanței dintre dinți (strungăreață).

Din ce sunt create fațetele dentare?

Majoritatea fațetelor sunt create din porțelan datorită beneficiilor oferite cum ar fi durata lungă de viață (10-15 ani) dar și rezistența generală a acestora, care de obicei este mult mai mare comparativ cu alte opțiuni disponibile.

Adițional, aceste mai pot fi create și din alți compuși, care pot avea un preț mai mic dar și o durată de viață mai scurtă.

În funcție de obiectivele dorite și de particularitățile fiecărui caz în parte, medicul specialist poate sugera opțiunea ideală pentru cele mai bune rezultate.

Care este prețul fațetelor dentare?

Prețul fațetelor poate varia în funcție de materialul din care sunt confecționate, de brand și de experiența specialistului.

Chiar dacă acestea pot părea scumpe la prima vedere, vezi aici prețuri la fațetele dentare, prețurile de la noi din țară sunt mult mai mici comparativ cu anumite țari din occident unde se poate ajunge și la 1000 euro sau mai mult pentru un singur dinte.

Care sunt de obicei etapele montării fațetelor dentare?

Fiecare procedură de montare a fațetelor începe cu o consultație inițială în care se analizează problema fiecărui pacient și se efectuează scanările și testele imagistice necesare.

În urma testelor efectuate, specialistul va menționa zonele care trebuie modificate și va oferii informații estimative cu privire la prețul final al procedurii.

Montarea fațetelor reprezintă o procedură minim invazivă care necesită îndepărtarea unui strat subțire de pe dinții naturali pentru a putea cimenta fațetele dentare.

Din cauza cimentului special, șansele de cădere prematură a fațetelor sunt mici. Cu toate acestea, medicul specialist va menționa la final câteva recomandări cu privire la întreținerea acestora.

Beneficiile fațetelor dentare

Chiar dacă există și alte opțiuni pentru unui zâmbet sănătos și strălucitor, fațetele dentare oferă anumite beneficii specifice cum ar fi:

 • Înlăturarea nevoii de albire a dinților - Deoarece fațetele nu sunt poroase acestea sunt mult mai rezistente la pătare sau decolorare, înlăturând astfel nevoia de albire a dinților.

 • Întreținere ușoară - Spre deosebire de alte opțiuni, fațetele dentare nu necesită de regulă o întreținere specială, acestea putând fi curățate prin simpla practicare a unei igienei orale corespunzătoare.

 • Rezultate mult mai rapide - Deoarece nu este nevoie de incizii și de perioadă de vindecare, fațetele dentare oferă rezultate estetice mult mai rapide comparativ cu alte opțiuni.

Dacă ești de părere că zâmbetul tău ar putea beneficia de pe urma acestei opțiuni atunci apelează la cea mai apropiată clinică dentară pentru o programare, specialiștii de acolo putând să îți ofere mai multe informații personalizate și să îți răspundă la orice întrebare.


0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta