Direct la continutul paginii »

Ce să faci dacă ești în urmă cu proiectul și se apropie deadline-ul

Poza stire 'Ce să faci dacă ești în urmă cu proiectul și se apropie deadline-ul'
10 Octombrie 2017 0 comentarii

Sfârșitul anului se apropie cu repeziciune și proiectele în care te-ai înscris și pe care ți le-ai propus să le termini ar trebui finalizate cât mai curând. Timpul a zburat prea repede și ți-ai dat seama destul de târziu că mai ai prea puține zile la dispoziție pentru a duce la bun sfârșit tot ce plănuisei? Nu te impacienta, încă mai poți repara aceste întârzieri, dacă îți canalizezi energia. Care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi, ca să mai ai o șansă de reușită și să nu lași deadline-urile pe care le aveai să îți strice dispoziția, în schimb să poți termina cât mai mult din volumul de muncă pe care trebuia să îl duci la bun sfârșit?

Organizează mai bine timpul

Folosește-te de o agendă sau o aplicație care să îți amintească zilnic de programul pe care trebui să îl respecți. Mai trece o dată în revistă tot ce ți-a rămas de făcut și stabilește sarcinile cu adevărat importante, cărora să le oferi prioritate. Cu siguranță poți selecta activitățile pe care le mai poți amâna puțin și care nu ar cântări atât de mult la finalul proiectului. Începe cu cele care nu suferă în niciun fel amânare și du-le la bun sfârșit.

Ia mai puține pauze

Pauza de masă este necesară, pentru că îți dai un răgaz pentru câteva minute de relaxare și te hrănești corespunzător, astfel încât să ai energie pe toată perioada zilei. În schimb, alege să comanzi mâncare la birou , în loc să pierzi timp prețios într-un restaurant. Desigur, clipele petrecute cu colegii de muncă sunt importante pentru sudarea echipei, însă orele în care mai poți salva situația sunt numărate, așa că refuză-i politicos și așteaptă comanda, în timp ce continui să lucrezi.

Anunță șeful

Dacă trebuie să predai proiectul în scurt timp, spune-i șefului tău care este situația reală. Ascunderea adevărului îi poate scădea încrederea în tine, așa că, în loc să minți, cere-i ajutorul, poate împreună veți reuși să duceți totul la un bun final sau poate vine în ajutorul tău un alt coleg de serviciu. Nu trebuie să te simți jenat de situație, i se poate întâmpla oricui, important este să te redresezi, chiar și în al doisprezecelea ceas.

Rămâi peste program

Dacă proiectul în care ai fost investit este important, va fi necesar să îți rupi din timpul tău liber și să ți-l dedici exclusiv muncii. Nu e plăcut să îți reduci din programul de somn sau de relaxare, dar necesitatea finalizării unei îndatoriri la muncă este mare. Nu trebuie să faci excese în acest sens, o oră, maximum două pe zi în plus de lucru te pot scăpa de grija că nu ai putut respecta deadline-ul.

Managementul timpului poate fi greu de obținut, dar cu puțin ajutor, pe care nu trebuie să te ferești să îl ceri, și concentrare poți salva pe ultima sută de metri situația și poți reuși să îți duci toate sarcinile la sfârșit.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta