Direct la continutul paginii »

Ce piese de mobilier trebuie să nu lipsească din camera copilului?

Poza stire 'Ce piese de mobilier trebuie să nu lipsească din camera copilului?'
27 Mai 2021 0 comentarii

 

Amenajarea camerei copilului este o misiune importantă pentru orice părinte, mai ales că această încăpere reprezintă, înainte de toate, un spațiu de joacă pentru cel mic. Mobila pentru camera copilului vine într-o gamă extrem de variată de stiluri, forme și mărimi, iar piesele de mobilier pentru copii sunt diversificate în funcție de fiecare categorie de vârstă. Există, însă, piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera copilului, motiv pentru care ți le vom enumera pe cele mai importante în rândurile următoare! 

Patuțul, piesa esențială de mobilier din camera unui copil 

Patul este, fără doar și poate, o piesă de mobilier fundamentală în camera copilului. Desigur, contează și ce fel de pat alegi pentru copilul tău, vârsta acestuia și stilul de amenajare a camerei fiind importante atunci când achiziționezi mobilierul pentru camera celui mic. Ideal ar fi să optezi pentru un pat încăpător, rezistent și confortabil, în ton cu design-ul celorlalte piese de mobilier alese pentru camera copilului. 

Comoda, o altă piesă de mobilier importantă pentru camera celui mic 

Spațiile de depozitare sunt importante în camera copilului, motiv pentru care comoda este o piesă de mobilier care nu trebuie să lipsească din decor. Beneficiind de un spațiu generos de depozitare și ocupând un spațiu relativ mic, aceasta este ideală pentru hăinuțele celui mic. Alege, așadar, o comodă încăpătoare pentru camera copilului, în același stil cu restul pieselor de mobilier și decorul camerei. 

Masuță cu scăunele, ideale pentru camera celui mic 

Dacă vorbim despre camera unui bebeluș, o măsuță de schimbat scutece este o parte esențială a mobilei. Aceasta are avantajul de a te ajuta să schimbi scutecele celui mic într-un mod rapid. Mai mult decât atât, ea vine la pachet cu spațiu de depozitare, sertarele fiind perfecte pentru depozitarea scutecelor sau a altor articole pentru bebeluși. 


Atunci când vorbim însă de camera unui copil cu vârsta de peste 2 ani, o măsuță cu scăunele se transformă în unele dintre cele mai importante piese de mobilier din cameră. Așa cum am menționat anterior, camera copilului reprezintă în același timp și locul său de joacă, motiv pentru care astfel de piese de mobilier sunt extrem de utile pentru micuț. 

Dulapul pentru haine, de asemenea esențial în camera copilului 

Pe lista mobilierului indispensabil unei camere de copil este și dulapul, un alt spațiu de depozitare în care se pot așeaza hăinuțele și jucăriile copilului. Pe lângă rolul practic, acesta contribuie și la estetica camerei celui mic, mai ales atunci când este selectat în aceeași gamă cromatică și stil cu restul mobilierului din încăpere. 

Rafturi și polițe prinse pe perete, cu rol estetic în decorul camerei copilului 

Tot din categoria spațiilor de depozitare fac parte și rafturile și polițele, care au și un important rol estetic în amenajarea camerei copilului. Din punct de vedere practic, aceste piese de mobilier sunt esențiale pentru depozitarea cărților, jucăriilor sau elementelor de decor din camera celui mic. Rafturile și polițele sunt, de asemenea, utile, în cazul spațiilor mici, când amenajarea camerei pe verticală poate fi o soluție salvatoare. 


Acestea sunt piesele de mobilier care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din camera copilului. Ține cont de sugestiile noastre atunci când amenajezi camera copilului tău și alege un mobilier pentru copii în stil tranzițional, dacă dorești să îmbini accentele moderne și elementele tradiționale în camera micuțului. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta