Direct la continutul paginii »

Ce pasi trebuie sa urmam pentru alegerea unui proiect de casa?

Poza stire 'Ce pasi trebuie sa urmam pentru alegerea unui proiect de casa?'
20 Decembrie 2017 0 comentarii

Atunci cand vrei sa demarezi un proiect de construire a unei case, vei avea in mod inevitabil nevoie de un proiect care sa cuprinda toate etapele pana la punerea in opera a acestuia. Legislatia in vigoare ne spune clar faptul ca pentru a construi, vom avea nevoie de o autorizatie, iar pentru a fi autorizat un astfel de proiect, este nevoie sa prezentam un plan a ceea ce ar trebui sa fie viitoarea noastra casa. Va trebui sa ne inarmam cu rabdare si cu nervi de otel, pentru ca proiectul va trebui sa treaca prin fata multor ochi, iar noi vom avea mult de umblat pentru a-l prezenta autoritatilor competente.

De la proiecte de case la adevarate cladiri, drumul este destul de lung. Din fericire exista firme specializate care se pot ocupa de astfel de proiecte, astfel incat beneficiarilor sa le ramana doar sarcinile care vizeaza in mod direct executia casei. In acelasi timp insa, este important si cu ce firma alegem sa lucram deoarece aceasta ne va fi partener si sfetnic de-a lungul intregului drum al executiei constructiei.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a-ti face un proiect de casa?

 

Mai inainte de orice, vei avea nevoie de o autorizatie de construire, deoarece fara aceasta practic nimic nu ar exista. Autorizatia ne vorbeste de fapt despre indeplinirea unor conditii specifice de construire, pe care proiectul trebuie sa le respecte. Este necesar sa avem in vedere asadar caracteristicile terenului, amplasamentul, dar si specificul constructiei, astfel incat autorizatia sa ne poata fi inmanata cu succes.

Dincolo de autorizatia de construire, certificatul de urbanism este si el parte integranta a documentatiei care insoteste un proiect pentru casa. Certificatul de urbanism este eliberat de catre primaria orasului in care se va realiza constructia si reprezinta un act public ce contine o serie de informatii cu privire la regimul zonei in care viitoarea casa isi va face simtita prezenta. In aceasta etapa se poata afla si care este regimul bransamentelor, iar aici facem referire la resurse precum: apa, gaz si retea de canalizare.

Ulterior obtinerii documentatiei legale in vederea construirii, pasul urmator il constituie realizarea proiectului de casa. Proiectul trebuie sa fie realizat de catre o firma specializata si va fi format di doua parti: o parte scrisa si o parte desenata. Partea scrisa va contine pe langa memoriul tehnic justificativ calcule si date tehnice cu privire la calculele de rezistenta si stabilitate ale cladirii, iar in cadrul partii desenate vom avea o reprezentare grafica a partilor componente ale casei si a structurii ca ansamblu. Un aspect foarte important in cazul proiectelor il constituie necesitatea generarii unor devize generale, care sa cuprinda materialele folosite, cantitatile de materiale estimate, pretul acestora, dar si pretul total estimat al constructiei. Proiectul tehnic cuprinde asadar toate informatiile ce concura catre realizarea unui imobil, avand capacitatea de a scoate in evidenta eventualele probleme ce ar putea aparea pe parcursul etapelor de construire, dar si avantajele folosirii unor anumite materiale noi si inovative, care ar putea eficientiza procesul de construire si mai apoi costurile.

Proiectele de casa reprezinta un volum foarte mare de munca deoarece ele sunt de fapt adevarate jurnale ce pastreaza date vitale despre intreaga idee. De aceea legislatia prevede ca aceste proiecte sa fie realizate numai de catre specialisti, iar demararea lucrarilor de constructii sa se faca numai ulterior semnarii si verificarii proiectelor de catre un proiectant cu experienta.

De la proiect la o adevarata casa, pasii sunt foarte bine definiti si ar trebui ca acestia sa fie respectati de catre orice beneficiar deoarece in definitiv doar asa putem sti in mod organizat care sunt etapele pe care trebuie sa le avem in vedere pana la transpunerea in practica a ideilor noastre.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta