Direct la continutul paginii »

Ce meserii pot practica dacă nu am experiență anterioară?

Poza stire 'Ce meserii pot practica dacă nu am experiență anterioară?'
02 Februarie 2021 0 comentarii

 

Nimeni nu s-a născut învățat! Asta îți poți spune atunci când vrei să-ți găsești un loc de muncă, dar CV-ul tău este gol sau aproape gol în ceea ce privește experiența anterioară. Pot exista mai multe motive pentru acest fapt, fie că ești încă în liceu sau facultate sau de abia ai absolvit și ai decis să iei viața în piept pe cont propriu. Indiferent de motiv, nu este absolut nicio rușine să pornești de la zero.


Știm, intrarea în câmpul muncii poate părea înspăimântătoare, mai ales când te gândești la așteptările potențialilor angajatori, dar lucrurile nu stau chiar așa. Citește lista de mai jos pentru a afla ce joburi sunt potrivite pentru persoanele care au puțină experiență sau chiar deloc. Cine știe cum îți vei descoperi următoare carieră!


Lucrător comercial în fast food 

Unele dintre cele mai populare locuri de muncă printre tineri sunt job-urile în industria de fast food. Da, nu sunt plătite extraordinar, dar în funcție de franciza pe care o alegi, în timp și cu multă muncă s-ar putea să promovezi și să-ți creezi o adevărată carieră în acest domeniu. În plus, programul de lucru va fi variat și flexibil, perfect pentru studenți. Multe restaurante investesc în angajați deoarece știu cât de ușor este să-i piardă în favoarea competiției și astfel te poți bucura de diverse beneficii. 


Game tester

Un alt loc de muncă vânat de tineri, mai ales cei care sunt fanii jocurilor video, este cel de game tester. Pentru a câștiga un astfel de post trebuie să demonstrezi că ești pasionat de jocurile video, înțelegi în mare cum funcționează și desigur cunoști limba engleză cel puțin la un nivel mediu. Programul va fi și el flexibil, chiar dacă salariul nu este cel mai răsărit. Și da, sarcinile tale vor fi relativ repetitive, dar te vei putea mândri cu contribuția adusă la jocuri ce se lansează pe plan internațional.

Reprezentant vânzări

Va fi puțin mai greu să-ți asiguri o poziție într-o companie de vânzări, dar nu imposibil, deoarece de multe ori patronii aleg să investească în tineri cu perspectivă. Deși nu sunt necesare studiile superioare, la momentul interviului angajatorul va testa abilitățile de comunicare și cel mai probabil te va pune să-i vinzi ceva. În funcție de specificul activității, fie că vorbim de prezentări la sediul clientului sau la telefon, vei avea nevoie și de un permis de conducere. Printre avantaje se enumeră salariul fix și comisionul din vânzări. 

Model de videochat 

O altă meserie în cazul căreia vor fi necesare abilități de comunicare și capacitatea de a te vinde cât mai bine este și cea de model de videochat. Perfect pentru începătoare, deoarece nu necesită experiență, și uneori chiar se recomandă lipsa ei, jobul de model de videochat va necesita pasiune pentru oameni, cunoașterea unei limbi străine și nu în ultimul rând cunoștințe decente de operare PC. Salariul poate fi extrem de bun în momentul în care realizezi cum merge treaba și ai o bază stabilă de urmăritori. Ai grijă totuși ce angajator alegi, nu toți oferă aceleași beneficii. Îți vindem un pont: Models4Models face angajări în videochat

Asistent manager 

Nu vei avea nevoie de cine știe ce studii și calificări pentru a fi un asistent bun, fie la sediu sau chiar online, având în vedere contextual actual, dar cu siguranță va fi nevoie să dai dovadă de implicare, organizare și capacitatea de a prioritiza. Bunele abilități de comunicare și cunoașterea a cât mai multe limbi străine vor fi de asemenea un mare plus. Munca nu va fi una istovitoare, dar vei avea nevoie de multă atenție. Poate salariul nu va fi excepțional la început, dar ai ocazia să înveți foarte multe! 


Dă-ți silința și cu siguranță vei face față oricărui loc de muncă! 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta