Direct la continutul paginii »

Cate procente de modernitate sunt inserate in modelul rustic al casei din lemn?

In prezent, orice lucru din casa contine tehnologie moderna: electronice, electrocasnice, sisteme de iluminat, lucruri de menaj din sticla, plastic si metal si asa mai departe. Avand in vedere acest lucru, cate procente ocupa lucrurile moderne intr-o casa in care oricine doreste sa se debaraseze de prezent si sa imbratiseze trecutul, traditionalul?

 

Scopul este ca lemnul sa fie materialul dominant

 

Cine isi construieste/cumpara o casa din lemn nu actioneaza asa pentru a avea parte inauntru de o amenajare futurista, ci de un interior rustic precum cel din sfaturile celor de la 1design.ro. Stilul rustic de amenajare implica existenta suprafetelor rugoase, finisate imperfect dar cu gust, spre deosebire de amenajarile ultramoderniste care insista pe impecabil din acest punct de vedere.

 Ar fi absurd sa se mai traiasca in prezent fara elemente moderne, ale epocii in care traim. Asadar, o casa de lemn va contine elemente moderne in alaturarea celor naturale, rustice, care redau o atmosfera aparte. Imbinarea acestor doua perspective poate fi descrisa astfel:

 

  • Materialele si finisajele calde sunt imbinate cu confortul dat de tehnologia moderna, cea infatisata prin forme geometrice de multe ori seci si reci
  • De aici, aparitia stilului rustic modern a devenit fireasca
  • Rusticul cu modernul a fost combinat intr-un stil unic ce si-a pastrat functionalitatea dorita, dar si efectul dorit

 Raportul, bineinteles, se afla in favoarea elementelor traditionale, incarcate de lemn, insa intr-o proportie de 30% se regasesc elemente moderne. Aceste elemente incadrate la moderne nu sunt toate vizibile, intrucat au un scop functional, si nu estetic. Acestea exista in casa pentru a permite locuitorilor ducerea unei vieti civilizate, in deplina curatenie, in care si aspiratorul, si televizorul, si laptopul si telefoanele mobile sa aiba cum sa fie incarcate si folosite. Din pacate, acest procent, 30%, nu poate fi redus.

 70% de atmosfera traditionala - un raport suficient

 Din fericire, acest procent permite proprietarilor unei case de lemn amenajata in stil rustic sa considere interiorul unul dupa pofta inimii lor; autentic si valoros. Indiferent daca este vorba doar de o casa de vacanta, sau daca subiectul este reprezentat de o casa locuita permanent, o astfel de amenajare interioara la o casa de lemn ofera siguranta, confort, demnitate si reconectare la natura.

 Iar ideea reciclarii sau refolosirii materialelor pentru a conferi un aspect uluitor este binevenita in acest tip de casa si la acest tip de amenajare. Astfel, o pardoseala veche recuperata poate deveni un lambriu de efect. Imaginatia trebuie sa zburde si din acest lucru sa rezulte cai prin care scopul de amenajare sa fie atins. Aici vorbim in continuare de lemn, majoritar ca material de constructie si amenajare.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta