Direct la continutul paginii »

Cat de importanta este alegerea finisajelor in baie pentru tine?

Poza stire 'Cat de importanta este alegerea finisajelor in baie pentru tine?'
15 Decembrie 2017 0 comentarii

Baile sunt de cele mai multe ori incaperile carora li se acorda cel mai mare grad de importanta, desi ar parea ca acestea nu sunt folosite chiar atat de frecvent. Baia este mai mult decat un simplu spatiu in care procesele zilnice ce tin de igiena se desfasoara departe de ochii lumii. Baia reprezinta o zona in care confortul ar trebui sa fie la cote maxime, deoarece acest spatiu este intim si presupune relaxarea noastra si petrecerea unui timp menit sa fie eliberator de stres.

Ca sa ai o baie asa cum iti doresti, este important ca aceasta sa arate si sa functioneze impecabil, incepand de la montarea unor baterii baie eficiente si pana la finisajele de calitate absolut necesare. Eventual, in acest sens, un mobilier de baie elegant ar putea schimba foarte mult aspectul. Finisajele contribuie si ele la stabilirea imaginii de ansamblu, imagine care poate fi complet schimbata atunci cand materialele se imbina frumos si delicat.

Ce finisaje poți folosi pentru baia ta?

Gresia

Gresia este un strat de acoperire foarte eficient pentru orice tip de baie. Pe langa rolul estetic, ea ajuta si in ceea ce priveste mentinerea curateniei in interiorul incaperii si a igienei deopotriva. Gresia ofera o suprafata finala usor de curatat, lucioasa, care se preteaza foarte bine unui mediu cu umiditate mare. Acest lucru este foarte important deoarece gresia nu va retine apa pe suprafata ei, stergerea acesteia cu ajutorul unei lavete fiind singurul si cel mai simplu mijloc de a pastra curata suprafata acoperita a baii.

Faianta

Ca si gresia, faianta are rol de protectie, pe langa rolul estetic. Faianta este tot o acoperire ceramica ce se monteaza in vederea acoperirii peretilor de aceasta data, fata de gresie, care se preteaza si unui anumit nivel de trafic. Faianta poate fi intretinuta cu usurinta si asigura un spatiu estetic deosebit, mai ales cumulat cu aspectul gresiei. Faianta, ca si gresia, se preteaza foarte bine in interiorul bailor, deoarece sunt placi ceramice foarte rezistente, atat la solicitari mecanice cat si la anumite substante chimice.

Vopsea lavabila

Din considerente tehnice, o baie nu trebuie sa fie placata in totalitate cu gresie si faianta. De aceea, o parte a peretelui va ramane descoperita, insa vopsita cu vopsea lavabila. Se recomanda folosirea unei vopsele de calitate, care sa permita peretelui sa respire, astfel incat formarea condensului sa fie impiedicata. Fireste, inainte de aplicarea vopselei lavabile se va face curatarea substratului, amorsarea si abia in final aplicarea stratului final.

Finisajele in interiorul bailor sunt foarte importante deoarece ele ne asigura caracteristicile de care avem nevoie intr-un astfel de spatiu. Pe langa faptul ca din punct de vedere estetic baile noastre vor arata minunat, avantajele se rasfrang si la nivel de functionalitate. Vom constata faptul ca baile noastre pot fi mult mai usor intretinute si nu vor necesita solutii speciale de curatare. Pe langa aceste lucruri, vom avea si posibilitatea economisirii, deoarece aceste finisaje reprezinta solutii durabile, asupra carora nu va trebui sa mai intervii la intervale scurte de timp.

Alegerea unor finisaje potrivite bailor noastre ne poate scuti de neplaceri ulteriore. In plus, alegerea unor obiecte de mobilier pentru baie sau a unor obiecte sanitare, va fi cu mult mai usoara daca avem in vedere ideea de ansamblu, culoarea si designul. Vom putea alege baterii baie neconventionale sau lavoare si cadite de dus cu adevarat iesite din comun. Vom putea instala calorifere din otel sau aluminiu, pentru a da un aer modern bailor noastre.

Finisajele sunt importante. Ele dau de fapt imaginea finala a bailor noastre si ne ajuta sa ne cream un spatiu in care sa ne simtim confortabil, astfel incat timpul petrecut in interiorul bailor noastre sa fie cu adevarat relaxant.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta