Direct la continutul paginii »

Care sunt ingredientele principale ale unui parfum?

Poza stire 'Care sunt ingredientele principale ale unui parfum?'
27 Ianuarie 2020 0 comentarii

 

Îl folosim cu toții în fiecare zi, iar pentru mulți dintre noi acesta este un accesoriu care se asortează cu personalitatea noastră. Parfumul este fără doar și poate unul dintre cele mai apreciate produse cosmetice, acel ceva care ne face să ne simțim bine în pielea noastră.

 

Arta de a crea parfumuri datează încă din timpul imperiului egiptean, iar de atunci și până acum această practică a trecut prin diferite etape, așa cum și esențele s-au schimbat. Mai exact, numeroase clase olfactive au intrat în umbră, înlocuite fiind de altele care au ajuns să dețină supremația în această industrie competitivă. Dacă ești un iubitor al parfumurilor și te-ai întrebat vreodată care sunt ingredientele principale ale acestora, informațiile de mai jos sigur îți vor fi de ajutor.

Cardamom

Unul dintre cele mai populare ingrediente ale unui parfum este cardamom-ul. Popular încă din perioada egipteană, cardamom-ul este cel de-al treilea cel mai costisitor ingredient din lume (după vanilie și șofran). Însă, dat faptul că este foarte aromat, pentru prepararea unui parfum este folosită o cantitate mică de ulei esențial de cardamom.

 

Există două varietăți de cardamom: cardamom negru pământesc și cardamomul verde. Primul funcționează perfect în amestecuri mai exotice, orientale, în timp ce cardamomul verde aromat este utilizat în principal pentru parfumurile bărbătești.

De asemenea, dacă îți place mirosul cardamom-ului, parfumurile Kenzo cu siguranță vor fi pe placul tău. Inspirate din natură, aroma lor se distinge prin mixul de elemente japoneze. Pentru a te asigura că folosești un produs calitativ, comandă-ți un parfum Kenzo original, dintr-un magazin de încredere. Pe lângă ambalajul frumos aranjat, acesta trebuie neapărat să aibă și un cod de bare, care poate fi descifrat ușor.

Oud – ul (lemnul de agar)

Cunoscut drept cel mai la modă ingredient din parfumerii, oud-ul provine în special din sud-estul Asiei. Când lemnul de agar este infectat de un mucegai, numit Phialophora parasitica, acesta reacționează - producând pentru a se proteja un ulei dens, care în cele din urmă se transformă într-o rășină densă, întunecată și foarte parfumată. Ei bine, acest ulei este folosit pentru prepararea parfumurilor. Însă, pe lângă el se mai folosește și lemnul de agar distilat prin hidrodistilare, prin distilare cu aburi, cât și prin metoda extracției cu CO2.

Vetiver

Un alt ingredient important și frecvent utilizat, întâlnit printre ingredientele parfumurilor masculine, este vetiverul. Această rădăcină ierboasă, dar și fibroasă, este distilată într-un ulei care miroase a tonuri lemnoase, pământești.

Vetiverul se combină foarte bine cu mirosul de rășină, trandafiri și vanilie, el fiind utilizat preponderent pentru ca agent de fixare a mirosului pentru compușii mai volatili.

 

Așadar, dat faptul că are o rată de evaporare lentă, vetiverul face parte din ingredientele de bază ale unui parfum. 

Aldehide 

Aldehidele au schimbat cu adevărat modul în care au fost dezvoltate aromele parfumurilor. Una dintre cea mai cunoscute descoperire din industria parfumurilor a fost atunci când au fost folosite prea multe aldehide într-o formulare a ceea ce avea să devină Chanel nr. 5. În loc să strice parfumul, acestea i-au conferit un miros special, iar de atunci numeroase branduri au început să le utilizeze. Aldehidele provin atât din surse sintetice, cât și din surse naturale – din plante, cum ar fi trandafirul, scoarța de scorțișoară și coaja de portocală.

Cumarina

Printre ingredientele care se bucură de o mare popularitate în parfumerii se numără și cumarina. Cu mirosul dulce, asemănător vaniliei, cumarina este un ingredient comun în foarte multe parfumuri.

 

Cumarina este un ingredient sintetizat în majoritatea parfumurilor, însă ea se găsește și în surse naturale, cum ar fi din boabele Tonka, iarba vanilată și trifoiul dulce. Așadar, de regulă, cumarina din parfumerii este de origine sintetică.

 

Chiar dacă de cele mai multe ori ingredientele inscripționate pe eticheta unui parfum par a fi scrise în limbi străine, necunoscute de noi, unele ingrediente sunt comune și pot fi ușor recunoscute, iar printre acestea se numără și cele prezentate mai sus.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta