Direct la continutul paginii »

Care sunt cei mai importanți 3 factori când alegi să-ți iei o mașină nouă?

Pentru cei mai mulți dintre oameni, cumpărarea unei mașini va fi a doua cea mai importantă achiziție pe care o fac în viață. Asta desigur, dacă nu se numără printre colecționarii ce investesc în artă sau obiecte de mare valoare, precum ceasurile sau bijuteriile. Însă, cum în timpurile noastre a avea o mașină este mai mult o necesitate, nu neapărat un moft, există câțiva factori cruciali pe care trebuie să îi iei în calcul atunci când iei în considerare alegerea unei mașini noi. Pe lângă prețul de achiziție, dacă este pe benzină sau diesel sau dacă interiorul e de piele sau ba, mai sunt și alte aspecte de luat în calcul. 

1. Calitatea

Calitatea se referă la manopera și durabilitatea mașinii, a componentelor și accesoriilor acesteia în timp. Mașinile care au o calitate înaltă vor avea mai puține probleme generale, cum ar fi decojirea vopselei, zgomote sau interior din materiale slabe calitativ. În prezent, majoritatea problemelor de calitate tind să apară pe funcțiile tehnologice, cum ar fi navigația, controlul croazierelor adaptive sau asistența la parcare. 

  • Este important de reținut că vehiculele recent introduse vor întâmpina mai multe probleme de calitate în primul an de producție decât în anii următori. Acest lucru este normal, deoarece producătorii trebuie să se ocupe de greșeli și erori de producție neprevăzute. Recomandarea este să aștepți până în al doilea an de producție înainte de a cumpăra o mașină nouă - nu numai că vei economisi bani, dar vei avea și mai puține probleme de calitate.

2. Costul dreptului de proprietate

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca mașina ta nouă să devină o povară. Costul pe termen lung al deținerii unei mașini este considerabil mai mare decât prețul real pe care îl plătești pentru aceasta. Costurile de proprietate includ următoare tipul de cheltuieli: combustibilul, întreținerea, reparațiile și asigurarea. Cel mai bine este ca înainte de a te decide asupra unui model să vorbești cu un expert în ceea ce privește toate aceste aspecte. Spre exemplu, cu o programare pe nesteautomotive.ro poți discuta cu un consultant și poți vedea și mașinile live în showroom. 

3. Perioada de achiziție

Pe lângă mașina perfectă, există și momentul important de achiziție a unei mașini. Și da, este extrem de important, pentru că momentul potrivit se poate reflecta în costurile de achiziție. Acestea pot varia în funcție de lună sau chiar de zi, este posibil să economisești sume importante dacă aștepți momentul potrivit. 

  • Cumpără la început de săptămână, nu în weekend. Luni, marți și miercuri sunt de obicei cele mai bune zile ale săptămânii pentru a face cumpărături pentru o mașină, deoarece un trafic mai mic de clienți înseamnă o șansă mai bună de a obține un preț mai bun. În plus, dealerii au tendința să fie aglomerați de-a lungul weekendurilor. 

  • Cumpără spre finalul lunii și spre finalul anului. Lunile octombrie, noiembrie și decembrie sunt cele mai bune momente din an pentru a cumpăra o mașină. Dealerii de mașini au cote de vânzare, care de obicei se calculează în obiectivele anuale, trimestriale și lunare. Cum toate cele trei obiective încep să se adune la sfârșitul anului, dealerul poate fi presat de acest aspect. 

  • Cumpără modelele din anul în curs atunci când știi că urmează să sosească modelele anului următor. Dealerii au un spațiu limitat, iar atunci când ajung la modelele lor mai noi, trebuie să vândă stocuri mai vechi. Astfel, cresc considerabil șansele să poți cumpăra mașina preferată cu un discount favorabil.

Așteptarea celui mai bun moment pentru a cumpăra o mașină necesită răbdare. Dar dacă ai capacitatea de așteptare, timpul poate fi aliatul tău. Singurul lucru mai plăcut decât să conduci o mașină nouă este să știi că ai plătit mai puțin pentru a o avea!


Cu aproximativ 300 de modele diferite de mașini noi disponibile pentru vânzare, alegerea uneia singure poate fi un lucru copleșitor. Evident, prețul este un punct de plecare, dar, dacă vei lua în calcul și factorii prezentați mai sus, precum calitatea, costul de proprietate și perioada de achiziție, este posibil ca decizia să fie cu mult mai ușoară.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta