Direct la continutul paginii »

Când se înlocuiește bateria laptopului?

Poza stire 'Când se înlocuiește bateria laptopului?'
26 Ianuarie 2023 0 comentarii

 

Chiar dacă un laptop poate fi utilizat cu succes chiar și 4-5 ani, durata de viață medie a bateriei este de aproximativ 2 ani. Odată problemele cu bateria rezolvate, te vei putea bucura pentru mai mult timp de un laptop funcțional. 


Indiferent cât de bine îți vei îngriji laptopul, bateria lui tot se va învechi la un moment dat. Dacă vrei să afli când este cel mai bun moment pentru a înlocui bateria, află în continuare semnele pe care trebuie să le iei în considerare. 

  1. Laptopul se încarcă greu

O baterie veche se caracterizează prin celule slăbite, ceea ce presupune un timp mai lung pentru încărcare. În plus, nu doar că bateria se încarcă greu, dar se și consumă rapid, uneori chiar în timp ce este conectată la priză. Acesta este unul dintre semnele că bateria este îmbătrânită și trebuie înlocuită. Găsești aici baterii pentru laptopuri Asus, la cele mai atractive prețuri. 

  1. Durată mai scurtă de utilizare independentă a laptopului

Atunci când apuci să lucrezi mult prea puțin până când laptopul tău rămâne fără baterie, este un semn important că trebuie să o schimbi. În funcție de marca și caracteristicile laptopului tău, o încărcare completă a bateriei ar trebui să dureze aproximativ 6 ore. Binențeles, depinde și de aplicațiile pe care le utilizezi, dar sigur poți să faci o comparație cu durata actuală a bateriei și cea din primele zile de utilizare. 

  1. Bateria se încinge

O baterie veche, care se încinge, este foarte periculoasă, deoarece poate arde procesorul laptopului și poate cauza chiar incendii. Laptopul este dotat cu un ventilator care trebuie să răcească componentele, dar atunci când bateria este slabă, coolerul nu poate ține pasul cu nivelul de căldură degajată. Este normal ca laptopul să se încălzească în timpul utilizării, dar nu trebuie să frigă. 

  1. Laptopul se închide brusc 

O altă problemă pe care o vei observa atunci când bateria trebuie schimbată, este faptul că laptopul se închide brusc, fără niciun semn de avertizare. Chiar dacă bateria este plină, ea nu poate suporta sarcina laptopului, motiv pentru care acesta se oprește. Pentru o rezolvare rapidă, alege să cumperi online o baterie laptop Asus A41-X550A, care va fi livrată în cel mai scurt timp. 

  1. Alertă de sistem

Majoritatea laptopurilor de generație recentă au tehnologia necesară pentru a verifica starea generală a componentelor hardware. Aici este inclusă și bateria, astfel încât este foarte posibil să primești o alertă de la sistem, dacă este cazul să achiziționezi una nouă. 

  1. Bateria nu se încarcă

Dacă, indiferent de durata conectării la priză, bateria nu se încarcă, chiar nu ai altă soluție decât să o schimbi. În situații de urgență poți utiliza laptopul în timp ce este conectat în permanență la priză. Cu toate acestea, nu vorbim despre o soluție pe termen lung, din mai multe motive. Cel mai important este că tensiunea poate fluctua, ceea reprezintă un pericol major de ardere pentru procesor. Pornirea și oprirea repetată va duce la probleme cu circuitele electrice. 


Una dintre întrebările cel mai des întâlnite este dacă merită să investești într-o baterie nouă. Cu siguranță, dacă laptopul funcționează în parametri normali, atunci nu are sens să cumperi unul nou. Dacă îi vei schimba bateria te vei putea bucura pentru mult timp de flexibilitatea și autonomia pe care ți-o oferă. 


Odată cu achiziționarea laptopului ai primit și o garanție, care este posibil să acopere deteriorarea bateriei. În funcție de marca laptopului și furnizorul de la care ai cumpărat, vei avea mai multe opțiuni pentru a remedia situația atunci când bateria se învechește. Practic, vei beneficia de anumite avantaje financiare, care te vor scuti de o cheltuială majoră. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta