Direct la continutul paginii »

Cadouri inedite pentru băieți. Ce sa alegi în funcție de vârstă?

Poza stire 'Cadouri inedite pentru băieți. Ce sa alegi în funcție de vârstă?'
19 Noiembrie 2021 0 comentarii

 

Când ai de cumpărat un cadou pentru un băiat, probabil că îți vin tot de idei interesante. În funcție de vârsta lui poți să-i cumperi de la haine până la rechizite pentru școală, de la trenulețe copii la cărți cu povești. Toate sunt adecvate, frumoase și, poate, utile, dar trebuie să știi că tot ce își doresc copiii sunt jucăriile. 


Hainele sunt acceptate dacă băiatul are o vârstă la care își dorește anumite modele sau combinații care să îi pună în valoare personalitatea. Binențeles, tu va trebui să fii la curent cu preferințele lui, altfel, degeaba îi cumperi un tricou cu Batman dacă lui îi place Spiderman. Principalul scop al cadourilor este să aducă bucurie celui care le primește, iar copiii le așteaptă cu nerăbdare. 


Este o provocare continuă să reușești să alegi cadoul potrivit, dar cu jucăriile nu vei da greș niciodată. Pe lângă faptul că sunt distractive, jucăriile îndeplinesc și un important rol educativ, ajutându-i pe copii să își dezvolte abilitățile cognitive. Specialiștii au descoperit că jucăriile predau lecții diferite în funcție de scopul pentru care au fost create. Diferențiindu-se prin faptul că sunt destinate fetelor sau băieților, jucăriile predau lecții diferite și încurajează abilități specifice. Dacă scopul tău este să ai un băiat complet, cu abilități cognitive creative și puternice, atunci alege jucării care promovează toate aceste tipuri de învățare. 

Probabil că și tu, la fel ca orice părinte, te-ai întrebat dacă băieții și fetele preferă în mod natural jucării diferite. Mulți părinți cred că da, însă pentru a obține propriul tău răspuns va trebui doar să faci un mic experiment. Oferă-i copilului tău posibilitatea de a alege și vei afla tot ce ai nevoie să știi. Cel mai interesant este să oferi în același timp unei fetițe și unui băiețel atât mașini de jucărie, dar și păpuși. Cu siguranță majoritatea studiilor spun că fiecare copil, în funcție de gen are preferințe care pot fi explicate științific, dar tu trebuie să îți crești copilul în conformitate cu preferințele și interesele lui. 


Iată care sunt recomandările noastre pentru niște cadouri inedite pentru băieți, în funcție de vârstă: 


6 - 12 luni

Bebelușii chiar nu au nicio preferință pentru jucării care sunt potrivite unui gen sau altul. Pot fi atrași de culori, materiale, sunete sau lumini, dar atât. Faptul că sunt expuși unui anume tip de jucării în detrimentul altora, ține de prejudecățile părinților și ale adulților din jurul lui. Poți opta pentru următoarele cadouri:

 1. Carusel pentru pat

 2. Jucării de pluș

 3. Centru de activități

 4. Jucării care se împing / se trag

 5. Jucării care ajută la menținerea echilibrului pentru a exersa mersul în 2 picioare


3 ani

La vârsta aceasta copiii iubesc absolut toate jucăriile, indiferent pentru cine sunt destinate sau ce culoare au. Este o perioadă în care ei descoperă multe lucruri și acumulează o cantitate enormă de informații, așa că, indiferent dacă le place un lucru sau nu, mai întâi trebuie să-l studieze. Poți alege dintre următoarele variante:

 1. Plastilină

 2. Mașinuțe

 3. Păpuși

 4. Cărucioare de jucărie

 5. Bucătării de jucărie echipate cu ustensile în miniatură

 6. Truse și costume reprezentând diverse meserii


6 ani

De la această vârstă copiii nu doar că au înțeles cine sunt ei de fapt, dar își exprimă foarte clar trăsăturile de personalitate. Este foarte posibil ca băieții să nici nu mai vrea să audă de păpuși, de jucării roz sau ”chestii pentru fete”. Sunt foarte atrași de grupul de prieteni, iar regulile stabilite acolo se aplică în toate aspectele vieții lui. Va trebui să alegi jucării dedicate băieților, cum sunt:

 1. Mașini de poliție

 2. Tractoare

 3. Puzzle-uri cu tematică specifică

 4. Figurine cu personajele preferate

 5. Trotinete, biciclete destinate băieților

 6. Echipament de sport de la echipa preferată

 7. Console de gaming

 8. Pistoale și săbii

 9. Jocuri de construcții cu tematică pentru băieți

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta