Direct la continutul paginii »

Beneficiile utilizării produselor organice pentru îngrijirea pielii

Poza stire 'Beneficiile utilizării produselor organice pentru îngrijirea pielii'
07 Februarie 2020 0 comentarii

 

Pentru că fiecare femeie își dorește să aibă un ten frumos și sănătos, trebuie să fie atentă la produsele pe care le folosește zi de zi. Unele dintre produsele care aduc beneficii tenului sunt cele organo-cosmetice, rezultate din cele mai bune componente ale florilor și plantelor. Dacă îți dorești să aplici pe piele doar ce este mai sănătos, produsele organice sunt ideale, deoarece nu conțin parabeni, coloranți, parfumuri sintetice sau organisme modificate genetic. Vrei să afli care sunt beneficiile utilizării acestor produse? Află tot ce trebuie să știi, din rândurile de mai jos!

Sunt bogate în nutrienți

Majoritatea produselor de machiaj bio sau organice conțin ulei de cocos, care oferă pielii grăsimi esențiale pentru sănătate și pentru un ten radios. Alte ingrediente bogate în nutrienți, care ajută tenul, pot fi găsite în extractele de struguri, piersici sau ceai alb, care oferă protecție împotriva îmbătrânirii și stimulează secreția de colagen.

Nu au parabeni și chimicale

Produsele cosmetice care au un impact negativ asupra pielii conțin sulfați, parabeni sau petrochimicale. Dacă alegi variante organice pentru îngrijirea pielii, nu va trebui să-ți faci griji pentru toate acestea! Produsele organice conțin ingrediente naturale, benefice pentru pielea ta, precum untul de shea, uleiul de cocos, ceaiul verde sau eucaliptul, care sunt bogate antioxidanți și vitaminele A și E, ce reduc efectele nocive ale radicalilor liberi asupra tenului. În plus, uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele după expunerea la soare, pentru a calma pielea iritată. Tot uleiul de cocos ajută și la estomparea ridurilor fine.

Au un miros placut

Dacă ești o persoană care preferă că produsele cosmetice folosite să aibă un miros plăcut, cosmeticele organice sunt la fel de potrivite pentru tine. Astfel, poți achiziționa cosmetice organice cu miros plăcut, apropiat de natură. Aromele din produsele obișnuite, pe care le găsești în comerț, sunt datorate chimicalelor din compoziție, care pot dăuna pielii. Fii sigură că produsele pe care le alegi își iau parfumul din ingrediente naturale și nu din arome sintetice.

Sunt blânde cu tenul

Chiar dacă produsele cosmetice pe care le găsești pe rafturile oricărui magazin au un preț mai redus, probabil ți s-a întâmplat să te umpli de coșuri și iritații după ce le-ai folosit. Pentru a evita aceste situații, trebuie să ții cont de sănătatea tenului tău pe termen lung și să alegi organo-cosmetice, cu beneficii specifice pentru frumusețe, relaxare și stare de bine. Cele mai multe dintre ele conțin mixuri de plante organice, blânde cu tenul tău.

Oferă protecție împotriva îmbătrânirii tenului

Un alt beneficiu de necontestat al produselor organice implică lupta împotriva îmbătrânirii tenului. Astfel, poți opta pentru acest tip de produse cosmetice, realizate din minerale naturale, care îți oferă protecție împotriva radiațiilor solare. Printre ingredientele produselor organice se numără și antioxidanții, uleiul de măceșe, floarea soarelui sau apa de trandafir, cu rol în calmarea și hidratarea pielii.

Sunt produse prietenoase cu natura

Cea mai mare parte din ingredientele chimice din cosmetice nu sunt biodegradabile. Astfel, după ce te speli, acestea ajung în apă potabilă sau în terenurile agricole, fiind dăunătoare. În ceea ce privește produsele organice, acestea nu sunt benefice doar pentru tine, ci și pentru mediu, deoarece ingredientele se bazează pe o agricultură sustenabilă.


Folosirea cosmeticelor care conțin ingrediente cosmetice este benefică pentru organism și piele, indiferent dacă este vorba despre iritații ale pielii sau alergii minore.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta