Direct la continutul paginii »

Amenajarea unei locuințe practice: 5 idei smart

Poza stire 'Amenajarea unei locuințe practice: 5 idei smart'
11 Ianuarie 2022 0 comentarii

 

Dincolo de a fi estetică, o locuință trebuie să fie, de asemenea, și practică, așa că amenajarea unei locuințe smart este în prezent o necesitate. Află cum îți poți amenaja o locuință smart prin implementarea unor idei simple, dar care vor avea un efect uimitor.

Amenajează tavanele cu plafon fals

O idee foarte bună de amenajare este cea care folosește tavanul fals, deoarece acesta te ajută să realizezi rapid și eficient suprafețe perfect plane, deosebite din punct de vedere al amenajării. Tavanul fals te va ajuta chiar și să maschezi cablurile sau țevile de mici dimensiuni, iar acest lucru este deosebit de avantajos mai ales că trapele de vizitare se pot incorpora in perete sau in plafoane, iar în acest fel vei avea acces la ele și la cabluri, în caz de nevoie. 


Tavanul fals rezolvă orice imperfecțiune la nivelul tavanului și izolează foarte bine locuința în plan vertical, atât la nivel termic, cât și în ceea ce privește performanțele acustice. La nevoie poți totuși să și izolezi tavanul folosind vată bazaltică, iar în acest fel pierderile de căldură vor fi cu mult reduse.

Folosește pardoseli flotante pentru zona inferioară a locuinței

Dacă până nu demult priveam sistemele de placare ceramică ca pe un guru al amenajării pardoselilor, iată că tehnica și inovația ne aduc în lumina reflectoarelor pardoselile flotante, elemente de acoperire care îți permit o supraînălțare a pardoselii,  astfel încât spațiul interior rămas sub aceasta să fie exploatat pentru amenajarea cablurilor, a țevilor sau a izolațiilor. 


Pardoselile flotante sprijină pe o structură metalică foarte rezistentă, iar panourile sunt realizate din materiale deosebit de rezistente la șocuri și la accidente mecanice. În acest fel, te vei bucura de o casă amenajată într-un mod inteligent chiar și la nivelul pardoselii, fără a-ți face griji cu privire la rezistența acesteia.

Izolează pereții interiori ai locuinței

Izolarea este cea mai smart investiție pe care o poți face în locuința ta. Vei avea nevoie de materialele potrivite pentru izolare, iar din acest punct de vedere specialiștii în domeniul construcțiilor și al amenajărilor interioare recomandă vata minerală bazaltică.

 

Vata minerală bazaltică este un material natural care are proprietăți foarte bune de izolare. Astfel, în timpul iernii izolațiile cu vată bazaltică îți vor oferi un confort sporit la interior, prin păstrarea căldurii, în vreme ce în timpul verii te vei putea bucura de o temperatură mai scăzută la interior decât la exterior. 


Izolarea la interior se mai poate face și cu alte materiale, însă ar trebui să iei în calcul în acest caz coeficientul de permeabilitate termică al fiecărui material de izolare: vată de sticlă, spumă poliuretanică sau polistiren expandat sau extrudat. 

Optează pentru iluminat LED

Tehnologia LED a început să facă parte, treptat, din normalitatea prezentului. Lumina LED este mai avantajoasă la nivel de consumuri, dar și în ceea ce privește protecția instalațiilor de iluminare, marele avantaj fiind acela că lumina LED nu produce încălzirea becurilor. 


Deși poate părea o investiție destul de mare la început, vei vedea că tehnologia LED îți oferă avantajul longevității, iar acest lucru aduce în timp economii destul de mari. 

Investește în mobilier suspendat

Credem sau nu, viitorul este al articolelor de utilare care ocupă foarte puțin loc. Așa cum în cazul mobilierului observăm trecerea spre minimalism și în cazul obiectelor de utilare lucrurile stau exact la fel. Lavoarele pe blaturi în baie și toaletele suspendate, chiuvetele cu sisteme performante de pornire și spațiul redus de utilizare, căzile de tip stand alone sau cabinele de duș walk in, acestea sunt doar câteva dintre ideile smart pe care le poți implementa în casa ta.


Alegerea acestor elemente trebuie să aibă în vedere și bugetul de care dispui, însă nu uita că, de fapt, fiecare lucru pe care îl schimbi este o investiție în confortul tău și în transformarea casei într-o variantă mai îmbunătățită.  


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta