Direct la continutul paginii »

Ai o cultură de viță de vie? Iată ce investiții trebuie sa faci anul acesta

Poza stire 'Ai o cultură de viță de vie? Iată ce investiții trebuie sa faci anul acesta'
27 Mai 2021 0 comentarii

 

Pentru a te bucura de culturi de viță de vie sănătoase, rodnice și calitative este nevoie să investești destul de mult timp și răbdare. Pe lângă acestea, va fi nevoie să investești și la nivel de amenajări și sisteme de protecție, pentru a fi sigur de faptul că zona ta cultivată este în siguranță. Iată care sunt aceste investiții care pot ajuta culturile tale de viță de vie să reziste și să se comporte cât mai bine în timp.

Cumpără elemente de susținere pentru viță de vie

Susținerea viței de vie este vitală pentru dezvoltarea acesteia, deoarece vița de vie este o plantă care se dezvoltă foarte mult în timp. Dacă nu ai mai schimbat de mult susținerile viței de vie atunci înnoiește spalierii de vita de vie anul acesta pentru a asigura susținerea necesară a culturii.

Vița de vie devine de-a lungul timpului mai mare, mai dezvoltată și mai grea, iar pentru aceasta ar trebui să alegi spalieri pentru viță de vie care să fie rezistenți și siguri. Spalierii metalici sunt soluțiile optime pentru a realiza rigidizarea viței de vie, dar și pentru a oferi susținere plantei în plin proces de creștere. Din acest motiv este necesar să alegi stâlpi de calitate , siguri și rezistenți care să se comporte cât mai bine în timp. 

Investește în fertilizanți naturali pentru terenul tău

Pentru ca via să rodească în fiecare an, dar și să se dezvolte în mod corect, este nevoie ca din când în când să îi acorzi un plus de atenție. Acest lucru nu înseamnă doar lucrări efectuate asupra terenului sau lucrări de curățare a viei, ci și păstrarea substanțelor nutritive în sol. Pentru aceasta este nevoie de fertilizare, iar specialiștii recomandă folosirea fertilizanților naturali, mai ales dacă îți dorești ca viața să fie lipsită de substanțe chimice. Pentru aceasta va trebui să cauți firmele specializate, care pot să îți ofere cantitatea necesară de fertilizanți, astfel încât anual să te poți ocupa de acest aspect al creșterii și îngrijirii viței de vie.

Investește în erbicide care nu afectează mediul înconjurător

Din păcate majoritatea substanțelor menite să te scape de buruieni afectează într-o oarecare măsură mediul înconjurător. Totuși, ar trebui să știi că vița de vie are nevoie de substanțe care să elimine dăunătorii, atât buruienile cât și insectele care pot afecta planta. Buruienile pot extrage substanțele nutritive din sol de care are nevoie vița de vie, soarele dar și apa folosită pentru irigații. Este nevoie ca buruienile să fie eliminate pentru ca via să se poată bucura de toate aceste beneficii, astfel încât să se dezvolte armonios.


Pe de altă parte, vița de vie poate fi afectată și de insecte, cum ar fi gândacul de Colorado, care poate roade suprafața frunzelor, ducând astfel la uscarea viței de vie. Din acest motiv este necesar să investești în soluții eficiente împotriva acestor probleme și să ai grija ca vița de vie să nu aibă de suferit din cauza lor.

Investește în sisteme de irigare

Vița de vie iubește soarele și are nevoie de acesta pentru a se dezvolta, însă în egală măsură ea are nevoie și de apă. Poți așadar să instalezi un sistem de aspersoare care să irige în mod eficient suprafețele, astfel încât vița de vie să beneficieze de apă chiar și în perioadele secetoase. 


Vița de vie nu este una dintre cele mai pretențioase plante, însă are nevoie de ani de atenție până să ajungă la maturitate și până să ofere rodul mult dorit. Investește eficient iar roadele muncii tale nu vor întârzia să apară.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta