Direct la continutul paginii »

8 metode prin care îl poți încuraja pe copilul tău să facă mai multă mișcare

Poza stire '8 metode prin care îl poți încuraja pe copilul tău să facă mai multă mișcare'
05 August 2022 0 comentarii

 

Copiii au nevoie de mișcare pentru a deveni adulți sănătoși. Atunci când sunt sedentari, ei pot deveni supraponderali și pot dezvolta multe riscuri de îmbolnăvire, care îi vor afecta pe tot parcursul vieții. Orice părinte responsabil își dorește să elimine aceste riscuri din viața copilului său, încurajându-l să facă mișcare zilnic, pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Dacă și tu vrei pentru copilul tău o viață activă și ai nevoie de câteva idei pentru a-l încuraja să facă mai multă mișcare, am pregătit câteva recomandări pentru tine.

 

Ține cont că mișcarea este o activitate naturală, care include alergarea, săriturile sau cățăratul în copaci. Copiii vor face fără probleme orice tip de mișcare atunci când li se oferă încă de la cele mai mici vârste un mediu sigur, care îi stimulează să fie activi. Dacă vrei ca acest obiectiv să fie cât mai simplu de atins, montează o trambulină pentru copii în curte și tot ce vei avea de făcut în continuare este să savurezi bucuria lor. 

 1. Alătură-te activităților celor mici

Copiii adoră când părinții se pun la mintea lor și se joacă împreună cu ei. De câte ori ai ocazia, implică-te într-un joc de fotbal, într-o cursă cu bicicletele sau o bălăceală la piscină. 


 1. Fii un model

Renunță să îi spui copilului ce să facă, mai bine îi arăți. Orice copil își va imita părinții, atât în comportamentele pozitive dar și cele negative. Așa că ai grijă ce fel de exemplu îi dai celui mic, prin propriul comportament legat de mișcarea zilnică. 

 1. Alege activități adecvate cu vârsta lui

Oricât de mult ți-a dori să puteți sări împreună cu parașuta, va trebui să aștepți câțiva ani buni pentru ca acest lucru să devină realizabil. Alege, în schimb, activități pe care le poate face fără a-și pune în pericol integritatea fizică. Alergat, fotbal, bicicletă sau role, sunt doar câteva dintre sporturile pe care le poți alege fără probleme. 

 1. Evită situațiile care ademenesc confortul

Liftul, scările rulante și chiar mașina personală pot deveni adevărate capcane ce vă vor ține departe de un comportament activ foarte accesibil. Alege întotdeauna să urcați scările la pas, iar dacă distanțele sunt scurte, puteți opta pentru mersul pe jos. 

 1. Implică toată familia

Exact, nimeni nu trebuie să fie scutit de efectele atât de benefice ale mișcării fizice. De la bunici și până la copiii mici, alături de părinții și frații de toate vârstele, mișcarea este activitatea ideală pentru a crea amintiri și a dezvolta un stil de viață sănătos, de care se vor bucura toată viața. 

 1. Nu uitați să vă distrați

Activitățile alături de copil trebuie să fie pline de distracție, indiferent dacă faceți curat în casă ori mergeți la plimbare în parc. În acest fel nimic nu este o obligație și totul va deveni amuzant. 

 1. Organizează întreceri

Competiția este un bun motor al mișcării, așa că, dacă este nevoie să organizezi o cursă de alergare cu premii oferite câștigătorilor, nu ezita. Copiilor le place să fie motivați să fie cei mai buni, iar asta poate fi un ajutor major în atingerea obiectivului tău referitor la mișcarea regulată. 

 1. Fii generos cu laudele

Apreciază orice efort pe care îl face copilul tău, indiferent dacă este vorba despre săritul pe o bordură sau urcatul într-un copac. Orice distanță parcursă cu bicicleta este o reușită ce trebuie lăudată, la fel și urcatul scărilor într-un picior. Trebuie să ai în vedere efortul depus și entuziasmul de care dă dovadă, mai degrabă decât rezultatul final. 


Mulți copii se pot teme să încerce lucruri noi sau pot fi intimidați de prietenii lor cu abilități fizice mai dezvoltate. Din acest motiv trebuiesc încurajați de mici, astfel încât mișcarea, sportul și chiar competițiile să devină parte din viața lor. Dincolo de beneficiile fizice, ei vor dormi mai bine, vor scăpa de stresul acumulat și vor avea rezultate mai bune la învățătură. 


0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta