Direct la continutul paginii »

7 jocuri distractive pentru vacanța de vară

Poza stire '7 jocuri distractive pentru vacanța de vară'
04 August 2022 0 comentarii

 

Orice fel de activități în aer liber sunt benefice pentru dezvoltarea armonioasă, echilibrată a copiilor, iar vara este cel mai potrivit anotimp pentru ca cei mici să profite din plin de soare și căldură, și mai ales, de cât mai multă mișcare. 


Pentru a te asigura că îi pui la dispoziție copilului tău modalități multiple prin care să petreacă timp de calitate afară, alături de amici de aceeași vârstă, ți-am pregătit mai jos o selecție cu cele mai distractive jocuri, potrivite pentru vacanța de vară. 


Iată în ce fel se poate juca un copil de vârstă școlară sau preșcolară, pe timpul verii.

 1. Balansoarul cu mânere 

Există mereu modalități prin care cei mici să-și consume energia în timpul vacanței de vară, indiferent dacă acest lucru are loc în curtea sau gradina voastră proprie sau într-un spațiu comun de joacă. Jocurile stimulează abilitățile fizice ale copiilor, cum sunt dexteritatea, atenția și coordonarea, de aceea poți să vezi aici jucării pentru exterior potrivite pentru ei. 


Un asemenea exemplu este și un balansoar cu mânere, care poate fi ținut cu ambele mânuțe, se deplasează în orice direcție și îl ajută pe un copil în menținerea mai ușoară a echilibrului. 

 1. Set de conuri pentru aruncat

Un suport conic, ce conține unul sau mai multe conuri colorate, este la rândul său un joc potrivit pentru exterior, în special în timpul verii, deoarece poate fi folosit pentru mai multe tipuri de activități. Poți organiza chiar o competiție de aruncat la țintă pentru micuțul tău și prieteni de-ai săi, sau de ce nu, chiar între părinți și copil. 


O astfel de jucărie, pe lângă faptul că este deosebit de amuzantă, ajută la dezvoltarea atenției și concentrării. Folosește cercuri colorate pentru a-i fi mai ușor celui mic să le utilizeze și să le arunce la țintă. 

 1. Bazin pentru jocuri sau sărituri

Dacă ai la dispoziție o curte sau chiar o terasă, recomandarea cea mai potrivită este să achiziționezi un bazin de plastic, ori unul de plasă. 


Cel transparent poate fi umplut cu apă și cu diverse jucării sau folosit pentru diferite experimente acvatice, în timp ce suportul cu plasă este ideal pentru ca cei mici să practice sărituri în voie, pe timp de vară. 

 1. Sărituri pe suport elastic

O altă activitate ideală în timpul verii este săritul pe un suport elastic sub formă de trambulină. Aceasta poate fi folosită însă și pentru jocuri în grup, cum ar fi de exemplu un concurs distractiv de aruncat mingea. 


O astfel de acțiune comună, cu prietenii, este ideală pentru a stimula mișcarea în aer liber a celor mici!

 1. Coarda pentru sărit

Coarda este un tip de jucărie extrem de distractivă, care îl va ajuta pe copilul tău să-și solicite mai multe tipuri de mușchi ai corpului. Odată ce s-a deprins cu mișcările, micuțul va vedea cât de relaxantă este această activitate.

 1. Baschet la coș

Un coș de baschet de dimensiuni mai mici este recomandat copiilor cu vârste preșcolare pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de coordonare între ochi și mâini, dar și competitivitatea și spiritul de echipă. 


Poți opta și pentru varianta de suport de sine stătător, cu trei picioare, deoarece un astfel de coș este mai ușor de instalat. Mai mult, datorită formei și dimensiunii sale mai reduse, poate fi folosit atât afară, pe timp de vară, cât și în interior. 

 1. Spațiu complex de joacă

Dacă dispui de un loc mai generos, instalează în curte sau în grădina ta un spațiu de joacă mai complex, care poate fi folosit de mai mulți copii și unde se pot desfășura mai multe tipuri de activități.


Tobogan, scară pentru escaladat, tunel sau leagăn, iată câteva dintre facilitățile care le pune la dispoziția celor mici un ansamblu de acest fel, sub formă compactă, multifuncțională și ușor de folosit.


Mișcarea în aer liber trebuie să fie prioritară pentru copilul tău, mai ales în timpul vacanței de vară, așa că asigură-te că are la dispoziție jucăriile și accesoriile potrivite, care îl vor ajuta să creeze momente de distracție de neuitat!


0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta